Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorRodríguez-Sanz, Maica
dc.contributor.authorArtazcoz, Lucía
dc.contributor.authorSánchez-Ledesma, Esther
dc.contributor.authorCaillabet-Camerota, Ana
dc.contributor.authorRiba-Cano, David
dc.date.accessioned2019-11-29T07:39:22Z
dc.date.available2019-11-29T07:39:22Z
dc.date.issued2019-11
dc.identifier.citationRodríguez-Sanz M, Artazcoz L, Sánchez-Ledesma E, Caillabet-Camerota A, Riba-Cano D. ODS: un prototip virtual per a la socialització de les desigualtats en la salut i els seus determinants. Pòster presentat a: III Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya; 2019 Novembre 14-15; Barcelona.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4434
dc.descriptionObservatori; Desigualtats; Salut; Portal web
dc.description.abstractL’Observatori de Desigualtats en Salut (ODS) és un portal web especialitzat que mostra la recerca científica en desigualtats en la salut i els seus determinants. L’ODS fou creat en el 2008 como a resultat d’un objectiu estratègic del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa d’Epidemiologia i Salut Pública (CIBERSP). Des del seu naixement ODS fou concebut com un espai virtual per potenciar la interacció entre investigadors de la salut, i entre aquests i la societat civil. La primera avaluació duta a terme el 2015 va revelar una gran repercussió social y científica, però també la necessitat de millores i la sostenibilitat econòmica del projecte. En el 2017 es va iniciar un nou prototip per tal d’introduir accions de millora en termes de gestió, contingut, usabilitat, divulgació i sostenibilitat. En aquesta comunicació presentem aquestes accions i els resultats obtinguts. En primer lloc, mitjançant software Wordpress es va dissenyar un nou espai. Es va definir una nova estructura per ordenar el contingut tenint en compte el marc conceptual de determinants de les desigualtats en salut de Borrell y col. El contingut fou extret de recerques bibliogràfiques definides en base al tema, autoria y dates de publicació del motor de recerca PubMed. Es va crear un espai dinàmic i intuïtiu en termes d’usabilitat i accés a la informació, amb continguts de lectura fàcil adaptades per al públic en general. Així mateix, mitjançant administrador de mailling es va generar un formulari de subscriptors per l’enviament de newsletters, amb noticies científiques d’impacte i actualitzades. Per últim, es varen implementar eines SEO entre els principals motors de recerca. La nova plataforma resulta mes dinàmica, flexible i intuïtiva en la recerca de contingut. La preparació de textos divulgatius facilita la transferència del coneixement científic. No obstant, es necessiten mes recursos per al seu manteniment i actualització.
dc.language.isocat
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectPortals d'Internet
dc.subjectSalut - Recursos electrònics
dc.subject.meshComputer Communication Networks
dc.subject.meshHealth Inequality Monitoring
dc.titleODS: un prototip virtual per a la socialització de les desigualtats en la salut i els seus determinants
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.subject.decsredes informáticas de comunicación
dc.subject.decsmonitorización de las desigualdades en salud
dc.relation.conferencenameIII Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya
dc.relation.conferencedate2019-11
dc.relation.conferenceplaceBarcelona
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/submittedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Rodríguez-Sanz M, Artazcoz L, Sánchez-Ledesma E] Agència de Salut Pública de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Barcelona, Spain. [Caillabet-Camerota A, Riba-Cano D] MamutPro Disseny i difusió del Coneixement, Girona, Spain. [Riba-Cano D] Departament Història i Història de l'art, Universitat de Girona, Girona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple