Cerca
Ara mostrant els elements 1-6 d 6
Àcid erúcic: un contaminant present en olis i greixos vegetals
(2019-07)
Article que parla de l’àcid erúcic, àcid gras monoinsaturat que es troba en llavors comestibles de plantes com la colza i la mostassa, i la seva presència en olis i greixos vegetals destinats al consum humà; el contingut ...
L’aspartam: una re-avaluació contínua
(2019-11)
Article parla sobre l'aspartam, una substància amb un poder edulcorant dues-centes
vegades més gran que el de la sacarosa però amb un baix contingut calòric; informa sobre la seva composició química i els estudis d'avaluació ...
Els reptes actuals de la gestió del risc per micotoxines
(2019-01)
Article que parla sobre les micotoxines, contaminants d’origen natural, i se centra especialment en els reptes actuals en l’àmbit de les micotoxines en els aliments.
Ús dels guants en la manipulació d’aliments: quin tipus de guants utilitzem
(2019-03)
Article que parla sobre l'ús de guants durant la manipulació d'aliments per tal d'evitar la propagació de malalties infeccioses comunes.
FTALATS en materials en contacte amb aliments
(2019-05)
Article que parla sobre els ftalats, compostos químics usats principalment com a plastificants; la tipologia i usos, les vies d'exposició i els riscos que comporten per a la salut.
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2019-09)
Article que parla del clorat i del perclorat, sals de clor que poden estar presents als aliments com a contaminants; la problemàtica, la normativa i el control en els aliments així com les avaluacions del risc que comporta.