Cerca
Ara mostrant els elements 1-6 d 6
El control de Listeria monocytogenes en el procés d’elaboració, comercialització i venda dels vegetals congelats
(2021-05)
Aquest document es basa en les conclusions d’un estudi realitzat per experts en riscos microbiològics de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i publicat l’abril de 2020. La necessitat de portar-lo a terme ...
Data de caducitat o de consum preferent?
(2021-10)
Aquest document és un extracte traduït de l’opinió
científica de l’EFSA a la Guia per al marcatge de
les dates i la informació relacionada amb els
aliments: part 1 (marcatge de la data), on es
destaca la informació ...
Possibles fonts de contaminació dels principals microorganismes de transmissió alimentària: factors de risc
(2021-08)
Conèixer quines són les possibles fonts d’infecció de les malalties de caràcter infecciós
transmeses pels aliments és bàsic per orientar i prioritzar les accions destinades a reduir aquest risc biològic. Això ha de ...
Les enniatines, micotoxines d’interès emergent
(2021-02)
Les enniatines (ENN) són un grup de micotoxines
emergents produïdes per espècies del gènere Fusarium.
Tenen una estructura hexadepsipeptídica cíclica que
disposa de tres aminoàcids d-2 hidrocarboxílics i tres
aminoàcids ...
L’òxid d’etilè i el risc que comporta
(2021-06)
Aquest article recull els usos que es fan de l'oxid d'etilè en els aliments i les conseqüències i riscos per la salut que això implica.
Triquina (Trichinella spp)
(2021-12)
Aquest document parla de la triquinel·losi o triquinosi, una malaltia causada per les larves de Trichinella. Un informe de la FAO i l’OMS de 2012 l’assenyala entre les 10 infeccions parasitàries més importants transmeses ...