Cerca
Els antimicrobians
(2017-11)
Article que parla sobre la resistència microbiana, que fa referència a la capacitat que tenen els microorganismes de suportar tractaments antimicrobians. L’aparició i la propagació de microorganismes que són resistents es ...
Nanotecnologia: interès en la indústria alimentària i la seva regulació
(2023-03)
Aquest article tracta de la nanotecnologia i les diferents aplicacions a la indústria alimentaria.
Intoxicació per toxines presents en el peix: la ciguatera
(2020-04)
Article que parla sobre la intoxicació pel consum de peix anomenada ciguatera
o ciguatera fish poisoning (CFP), així com la seva epidemiologia i prevenció.
Àcid erúcic: un contaminant present en olis i greixos vegetals
(2019-07)
Article que parla de l’àcid erúcic, àcid gras monoinsaturat que es troba en llavors comestibles de plantes com la colza i la mostassa, i la seva presència en olis i greixos vegetals destinats al consum humà; el contingut ...
Cianobacteris i microcistines a l’aigua
(2023-05)
Aquest article tracta de la proliferació d’algues nocives –cianobacteris- en aigua dolça i com aquesta afecta a la qualitat de l’aigua i al subministrament d’aigua potable.
Contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol
(2018-03)
Article sobre els contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol. Els seus efectes sobre la salut, avaluacions del risc i valors legals en aliments, ...
Els hidrocarburs d’olis minerals
(2017-03)
Article que parla sobre els hidrocarburs d'olis minerals; què són, els seus usos i aplicacions i l'avaluació del risc dels MOH presents en els aliments.
L’aspartam: una re-avaluació contínua
(2019-11)
Article parla sobre l'aspartam, una substància amb un poder edulcorant dues-centes
vegades més gran que el de la sacarosa però amb un baix contingut calòric; informa sobre la seva composició química i els estudis d'avaluació ...
L’eficàcia i la seguretat del tractament per alta pressió dels aliments
(2022-03)
Aquest article recull la opinió científica de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) respecte el tractament per alta pressió (HPP) dels aliments.
Arsènic, dades recents sobre exposició i risc
(2017-01)
Article que parla sobre l'arsènic i aporta dades recents sobre la seva exposició i risc per la salut de les persones.