Cerca
Nanotecnologia: interès en la indústria alimentària i la seva regulació
(2023-03)
Aquest article tracta de la nanotecnologia i les diferents aplicacions a la indústria alimentaria.
Contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol
(2018-03)
Article sobre els contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol. Els seus efectes sobre la salut, avaluacions del risc i valors legals en aliments, ...
L’eficàcia i la seguretat del tractament per alta pressió dels aliments
(2022-03)
Aquest article recull la opinió científica de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) respecte el tractament per alta pressió (HPP) dels aliments.
Listeria monocytogenes
(2018-05)
Article que tracta sobre la Listeria, les seves característiques, la listeria als aliments, la listeriosi humana i la seva evolució i recomanacions per grups de risc.
Les substàncies perfluoroalquíliques (PFAS): gestió del risc
(2022-01)
Aquest document parla dels compostos polifluoroalquílics i perfluoroalquílics (PFAS).L’exposició a aquests productes químics pot comportar
efectes adversos per a la salut. Les persones hi estan
exposades per diferents ...
Cryptosporidium ssp., un nou perill emergent
(2023-09)
Article sobre la criptosporidiosi, malaltia que generalment es relaciona amb quadres gastrointestinals aguts, que no té un tractament específic i de la qual s'han produït brots relacionats amb el consum de productes frescos ...
Furan
(2018-01)
El furà és un compost orgànic que es forma durant el tractament dels aliments amb calor intensa. El furà i metilfurans poden estar presents als aliments com a contaminants de procés, ja que es formen de manera natural ...
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2020-07)
El clorat i el perclorat són anions de sals de clor, derivades respectivament de l’àcid clòric i de l’àcid perclòric, que poden estar presents en els aliments com a contaminants. Tot i el parentiu químic que tenen, la ...
Possibles fonts de contaminació dels principals microorganismes de transmissió alimentària: factors de risc
(2021-08)
Conèixer quines són les possibles fonts d’infecció de les malalties de caràcter infecciós
transmeses pels aliments és bàsic per orientar i prioritzar les accions destinades a reduir aquest risc biològic. Això ha de ...
Les enniatines, micotoxines d’interès emergent
(2021-02)
Les enniatines (ENN) són un grup de micotoxines
emergents produïdes per espècies del gènere Fusarium.
Tenen una estructura hexadepsipeptídica cíclica que
disposa de tres aminoàcids d-2 hidrocarboxílics i tres
aminoàcids ...