Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorDepartament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
dc.contributor.authorAgència Catalana del Consum
dc.contributor.authorAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.contributor.authorDepartament de Salut
dc.date.accessioned2020-01-16T08:39:25Z
dc.date.available2020-01-16T08:39:25Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.citationDepartament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Departament de Salut, Agència Catalana del Consum, Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Sistema de vigilància i control dels organismes modificats genèticament (OMG) a Catalunya, 2006. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2007.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4537
dc.descriptionAliments genèticament modificats; Seguretat alimentària; Control
dc.description.abstractAquest document és el tercer d’una sèrie que elabora el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Departament de Salut, l’Agència Catalana del Consum i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Tot i que els mecanismes d’autorització i control establerts a la UE respecte als organismes genèticament modificats representen un nivell de garantia suficient a l’hora de protegir la salut i el medi ambient i assegurar la lliure circulació de productes genèticament modificats sans i segurs en la UE, s’ha observat, i no només al nostre territori, una percepció negativa per part d’alguns consumidors respecte a determinats tipus de productes i tecnologies. Cal fer, doncs, un seguiment adequat del seu ús a tota la cadena alimentària per tal de vetllar pel compliment de les regulacions d’aplicació, com també per garantir al consumidor l’accés a informació útil que li permeti fer una elecció conscient i basada en informació fiable. Aquestes mesures han d’anar especialment dirigides a tenir cura del compliment de les condicions d’etiquetatge i de traçabilitat establertes reglamentàriament, i s’han de complementar amb accions de comunicació oportunes. Durant el 2006 no hi ha hagut canvis en les actuacions de les administracions encarregades de vigilar i controlar els organismes genèticament modificats a Catalunya, ni s’ha promulgat cap legislació nova que hagi afectat el programa de vigilància i control. Per aquesta raó, s’ha volgut fer un document concís, que reculli les dades del 2006. La nostra intenció és que es puguin llegir d’una tirada totes les novetats aparegudes el 2006, tot evitant la repetició d’informació ressenyada en els documents anteriors. El lector que necessiti aprofundir sobre el tema pot consultar els documents del 2005 i del 2004 en la pàgina web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.relation.ispartofseriesVigilància i control;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectAliments transgènics - Inspecció - Catalunya
dc.subjectAliments - Biotecnologia
dc.subject.meshFood, Genetically Modified
dc.subject.meshBiotechnology
dc.subject.meshCatalonia
dc.titleSistema de vigilància i control dels organismes modificats genèticament (OMG) a Catalunya – 2006
dc.title.alternativeSistema de vigilància i control dels organismes genèticament modificats (OGM) a Catalunya
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.dlB. 6358-2008
dc.subject.decsalimentos genéticamente modificados
dc.subject.decsbiotecnología
dc.subject.decsCataluña
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple