Informe de les zoonosis transmeses pels aliments i de la resistència antimicrobiana a Catalunya 2008-2010
Resum
Aquest document és el segon d'una sèrie que se centra en aquelles zoonosis
en què la via de transmissió alimentària és la més important o significativa1
i recopila íntegrament les dades provinents del Departament d’Agricultura,
Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) –amb referència a les
zoonosis en animals vius de producció i en pinsos, així com la incidència en
la fauna silvestre– i del Departament de Salut (DS) –que aporta les dades
de les zoonosis en escorxadors, en productes alimentaris i en persones–; a
més, compara aquestes dades –sempre que hi hagi aquesta informació–
amb les dades de l’Estat espanyol –que recull les de les diferents
comunitats autònomes– i les dades de la UE –que engloba la dels diferents
estats membres.
Per prevenir l’aparició d’aquestes malalties zoonòtiques a Catalunya és
important saber quines són les zoonosis presents en el nostre país i
identificar quins animals i aliments poden ser les principals fonts d’infecció;
aquest document també recopila les dades relatives als brots de malalties
transmeses pels aliments.
Paraules clau
Malalties zoonòtiques; Transmissió alimentària; Estadístiques
Citació recomanada
Agència de Salut Pública de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Informe de les zoonosis transmeses pels aliments i de la resistència antimicrobiana a Catalunya 2008-2010. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2012.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/4718Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: