Torna al Registre Simple

 
dc.contributorInstitut Català de la Salut
dc.contributor.authorAdmetlla, Margarita
dc.contributor.authorBenavent, Jaume
dc.contributor.authorCalero, Sebastià
dc.contributor.authorCatalán, Arantxa
dc.contributor.authorContel-Segura, Joan C.
dc.contributor.authorChicote, Senta
dc.contributor.authorFabrellas-Padrés, Núria
dc.contributor.authorde-Haro, Lluís
dc.contributor.authorJuvé Udina, Maria E.
dc.contributor.authorLlauger, Maria A.
dc.contributor.authorMartí, Maria L.
dc.contributor.authorMedina-Peralta, Manuel
dc.contributor.authorMonterde, David
dc.contributor.authorPeña, Maria M.
dc.contributor.authorTorras, Maria G.
dc.contributor.authorTorres, Maria J.
dc.contributor.authorTorres, Maria R.
dc.date.accessioned2020-05-25T13:38:24Z
dc.date.available2020-05-25T13:38:24Z
dc.date.issued2011-04
dc.identifier.citationAdmetlla M, Benavent J, Calero S, Catalán A, Contel JC, Chicote S, et al. Model d'atenció integrada al pacient crònic: insuficiència cardíaca (IC), malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). Barcelona: Institut Català de la Salut; 2011.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4954
dc.descriptionAtenció al pacient crònic; Insuficiència cardíaca; Malaltia pulmonar obstructiva crònica
dc.description.abstractAquest document pretén establir un marc d’actuació per a la transformació a mitjà termini de l’atenció que es presta als i les pacients crònics des de l’Institut Català de la Salut (ICS), però tenint en compte que molts dels canvis necessaris només són possibles si s’estableixen els mecanismes de col·laboració adequats entre tots els actors del sistema, específicament, si s’estableixen els incentius per tal de garantir-ne la continuïtat, i si evolucionem cap a un model d’atenció que curi i tingui cura dels i les pacients, i alhora serveixi també per reduir les hospitalitzacions innecessàries. L’abordatge s’ha fet escollint la insuficiència cardíaca (IC) i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), perquè són dues de les malalties que tenen un major impacte en dependència, discapacitat, qualitat de vida i anys de vida perduts al nostre país, i també, perquè concentren una part molt important del cost de la cronicitat.
dc.language.isocat
dc.publisherInstitut Català de la Salut
dc.rightsAttribution 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectInsuficiència cardíaca
dc.subjectPulmons - Malalties obstructives
dc.subjectAtenció centrada en el pacient
dc.subjectMalalts crònics - Assistència mèdica
dc.subject.meshChronic Disease
dc.subject.meshHeart Failure
dc.subject.meshPulmonary Disease, Chronic Obstructive
dc.subject.meshComprehensive Health Care
dc.titleModel d'atenció integrada al pacient crònic: insuficiència cardíaca (IC), malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC)
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsenfermedad crónica
dc.subject.decsinsuficiencia cardíaca
dc.subject.decsenfermedad pulmonar obstructiva crónica
dc.subject.decsatención integral de salud
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Admetlla M] Servei de Medicina Interna, Hospital de Viladecans, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Viladecans, Spain. [Benavent J] Subdirecció d’Atenció Primària i Integració de Serveis, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Calero S] Àrea de Desenvolupament Clínic, Subdirecció d’Atenció Primària i Integració de Serveis, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Catalán A] Unitat de Farmàcia d’Atenció Primària, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Contel JC] Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Sud, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, L’Hospitalet de Llobregat, Spain. [Chicote S, Monterde D] Direcció Adjunta d’Afers Assistencials, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Fabrellas N] Unitat d’Infermeria d’Atenció Primària, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [de-Haro L] Centre de Competència Funcional, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Juvé ME] Unitat d’Infermeria d’Hospitals, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Llauger MA] EAP Encants, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Martí ML] Centre de Seguiment de Malalties Cròniques, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Medina M] Sistema d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària (SISAP), Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Peña MM] Àrea de Treball Social, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Torras MG] Subdirecció d’Atenció Especialitzada, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Torres MJ] Unitat de Processos, Gerència Territorial Metropolitana Nord, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Badalona, Spain. [Torres MR] Unitat d’Atenció al Ciutadà, Centre Corporatiu, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple