Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorGrup de Treball del CEEISCAT (Centre d'Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya)
dc.date.accessioned2020-06-15T09:09:25Z
dc.date.available2020-06-15T09:09:25Z
dc.date.issued2020-06
dc.identifier.citationGrup de Treball del CEEISCAT. L’epidèmia del VIH a Catalunya: de la vigilància a l’avaluació de l’avenç cap als objectius 90-90-90. Infosida. 2020;54:1-25.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/5012
dc.descriptionVIH; Vigilància; Atenció sanitària; Diagnòstic precoç; Atenció continuada
dc.description.abstractAntecedents: La vigilància epidemiològica de la infecció pel VIH permet monitorar-ne la incidencia així com els eventuals canvis epidemiològics i facilita la planificació de les intervencions específiques i que se’n monitori l’impacte. L’objectiu d’aquest article és descriure els resultats del monitoratge i l’avaluació de la resposta a l’epidèmia de VIH a Catalunya, a partir de les dades incloses en el Sistema Integrat de Vigilància Epidemiològica de la Sida/VIH e Infeccions de Transmissió Sexual a Catalunya (SIVES). Mètodes: Es va realitzar una anàlisi descriptiva de les dades de les diferents fonts d’informació del SIVES. El període de temps es va definir a partir de la disponibilitat de les dades de cadascuna de les fonts d’informació incloses en l’anàlisi. La informació es va estructurar d’acord amb la representació conceptual de la cascada de serveis del VIH, tal com es descriu en les directrius d’informació estratègica consolidada de l’OMS per al VIH. Resultats: Del total dels 4.849 nous diagnòstics notificats (2012-2018), el 86% eren homes, i d’aquests el grup de transmissió de què s’informa amb més freqüència va ser el dels HSH (homes que tenen relacions sexuals amb homes), amb un 65%. La tendència del nombre de nous diagnòstics ha baixat en tots els grups de transmissió. 2 S’estima que el 2018 hi havia 32.429 persones amb el VIH vivint a Catalunya, de les quals al 89% estaven diagnosticades, i d’aquestes el 83% estava en seguiment en una unitat especialitzada, i el 78% d’aquestes estava en tractament. El 73% de les persones en tractament tenia la càrrega viral suprimida. Conclusió: El SIVES, com a sistema integrat de diferents fonts d’informació estratègica, permet monitorar l’epidèmia del VIH a Catalunya i avaluar la resposta a aquesta, i identificar poblacions claus i determinants per adquirir el VIH, així com les barreres a les quals les persones que viuen amb el VIH s’enfronten per aconseguir la supressió viral.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesInfosida;54
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectInfeccions per VIH - Epidemiologia - Catalunya
dc.subjectInfeccions per VIH - Notificació
dc.subjectMonitoratge de pacients - Catalunya
dc.subject.meshHIV Infections
dc.subject.mesh/epidemiology
dc.subject.meshDisease Notification
dc.subject.meshEpidemiological Monitoring
dc.subject.meshCatalonia
dc.titleL’epidèmia del VIH a Catalunya: de la vigilància a l’avaluació de l’avenç cap als objectius 90-90-90
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.subject.decsinfecciones por VIH
dc.subject.decs/epidemiología
dc.subject.decsnotificación de enfermedades
dc.subject.decsmonitorización epidemiológica
dc.subject.decsCataluña
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationPrograma de prevenció, control i atenció al VIH, les ITS i les HV (PCAVIHV), Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple