Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorRomero-Tamarit, Arantxa
dc.contributor.authorGiménez-García, Emmanuel
dc.contributor.authorEspallargues-Carreras, Mireia
dc.date.accessioned2020-08-11T13:37:40Z
dc.date.available2020-08-11T13:37:40Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.citationRomero A, Giménez E, Espallargues M. Fall-safe assist: dispositivo portátil para la prevención de caídas. Barcelona: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya; 2020.
dc.identifier.otherNIPO 133-20-009-4
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/5169
dc.descriptionGent gran; Caigudes; Protectors de maluc
dc.description.abstractLes caigudes que pateixen les persones quan arriben a una edat avançada han estat considerades tradicionalment com accidents inevitables. Durant els darrers vint-i-cinc anys, l’exercici de la geriatria ha realitzat un canvi de paradigma en les caigudes de la població més longeva. A partir dels 65 anys, les caigudes són la primera causa per la qual les persones van a urgències de traumatologia. Generalment, després d’una caiguda d’aquesta mena ocorre la fractura de maluc. En l’àmbit econòmic, es pot parlar de costos directes derivats de la mateixa caiguda i de costs indirectes relacionats amb les conseqüències, tant mèdiques com socials, que pot tenir a mitjà-llarg termini. Davant d’aquesta situació, sorgeixen iniciatives que intenten establir sistemes eficaços que disminueixin l’impacte clínic i econòmic que suposen les caigudes de la població més envellida. La majoria d’ocasions, les caigudes estan associades a una sèrie de factors de risc, principalment l’osteoporosi. Per això, és un problema al qual s’haurien d’establir diverses mesures preventives. Una de les mesures preventives descrita i que podria ajudar a evitar la fractura de maluc per una caiguda són els anomenats protectors de maluc. El Fall-Safe Assist és un dispositiu que es col·loca dins del protector de maluc per a mesurar-ne el moviment i detectar les caigudes. La prevenció de caigudes i, en conseqüència, la prevenció del trencament de maluc, té un caràcter multifactorial. No hi ha informació consistent disponible per a establir l’ús d’un protector de maluc, amb dispositiu Fall-Safe Assist en persones majors o sense, com a única mesura de prevenció de caigudes. En el futur, si es duu a terme una investigació sobre aquest dispositiu i se n’obtenen resultats favorables, l’ús d’aquesta mesura preventiva podria considerar-se per a formar part de les guies de prevenció de caigudes i ruptures de maluc per a poblacions de risc, i d’aquesta manera millorar el ràpid accés assistencial, i també com a part dels catàlegs de prestacions del Sistema Nacional de Salut. Es considera que el dispositiu podria tenir un benefici addicional si no depengués del protector, sobre el qual s’ha observat que hi ha problemes d’adherència. De moment, els serveis de geriatria haurien d’implementar les mesures preventives actualment disponibles que tinguin en consideració els factors de risc associats a les caigudes de la població més envellida.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
dc.publisherMinisterio de Sanidad
dc.relation.ispartofseriesInformes de evaluación de Tecnologías sanitarias emergentes;
dc.relation.ispartofseriesInformes, estudios e investigación;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectCaigudes (Accidents) en la vellesa - Prevenció
dc.subjectArticulació coxofemoral - Cirurgia
dc.subjectPròtesis
dc.subject.meshProstheses and Implants
dc.subject.meshAccidental Falls
dc.subject.mesh/prevention & control
dc.subject.meshHip Fractures
dc.titleFall-safe assist: dispositivo portátil para la prevención de caídas
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsprótesis e implantes
dc.subject.decscaídas accidentales
dc.subject.decs/prevención & control
dc.subject.decsfracturas de cadera
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Romero A, Giménez E] Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Espallargues M] Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. Red de Investigación en Servicios de Salud en Enfermedades Crónicas (REDISSEC), Madrid, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple