Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.date.accessioned2020-08-12T12:12:44Z
dc.date.available2020-08-12T12:12:44Z
dc.date.issued2020-07
dc.identifier.citationLa problemàtica del perclorat i el clorat. Acsa brief. 2020 jul.-ag.:1-8.
dc.identifier.issn2013-3308
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/5176
dc.descriptionClorat i perclorat; Contaminants en els aliments; Avaluació del risc
dc.description.abstractEl clorat i el perclorat són anions de sals de clor, derivades respectivament de l’àcid clòric i de l’àcid perclòric, que poden estar presents en els aliments com a contaminants. Tot i el parentiu químic que tenen, la problemàtica que comporta la presència en els aliments no és idèntica, sinó només parcialment coincident; d’una banda, el perclorat és considerat com un contaminant que pot ser d’origen natural, per la presència en alguns sòls i aigües, o antropogènic, per la presència directa en fertilitzants, i indirecta, com a contaminant ambiental pels diferents usos industrials; de l’altra, el clorat s’associa sempre a les activitats de l’ésser humà per l’ús com a plaguicida, i més recentment també com a subproducte residual en la potabilització de l’aigua per al tractament i la neteja en la indústria alimentària i la desinfecció d’aliments d’origen vegetal. Aquest últim aspecte és compartit amb el perclorat, i s’estima que actualment és una de les causes de la presència d’ambdós derivats clorats en els aliments.
dc.language.isocat
dc.language.isospa
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.relation.ispartofseriesAcsa brief;04-juliol-agost
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectClorats
dc.subjectAliments - Avaluació del risc
dc.subjectAliments - Mesures de seguretat
dc.subject.meshChlorates
dc.subject.meshFood Safety
dc.subject.meshRisk Assessment
dc.titleLa problemàtica del perclorat i el clorat
dc.title.alternativeLa problemática del perclorato y el clorato
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.subject.decscloratos
dc.subject.decsinocuidad de los alimentos
dc.subject.decsevaluación de riesgos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple