Resum
La persona que manipula aliments, per la seva activitat laboral, té contacte directe amb els aliments durant la seva recol·lecció, preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i/o servei.
La correcta manipulació dels aliments, en cadascuna de les fases del procés de producció, pot tenir una clara incidència sobre la seguretat dels productes alimentaris, i per tant, sobre la salut del consumidor. Totes les persones que treballen en el sector alimentari han de conèixer i complir unes pràctiques correctes d’higiene.
La reglamentació europea referent a la higiene dels productes alimentaris, obliga els operadors de la indústria alimentària a garantir la supervisió i la instrucció o formació dels manipuladors en qüestions d’higiene alimentària adaptada a la seva activitat laboral.
Paraules clau
Manipulació dels aliments; Higiene alimentària; Pràctiques correctes d’higiene
Citació recomanada
Jané Planas MT, Viver Gaspà P, Saltor Jacas M. Manual bàsic de manipulació d’aliments. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2019.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/5178Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: