Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorAsso-Ministral, Laia
dc.contributor.authorEnrubia, Manel
dc.contributor.authorEsteller, Maria
dc.contributor.authorde la Flor, Josep
dc.contributor.authorGarcia, Juanjo
dc.contributor.authorGatell, Anna M.
dc.contributor.authorLuaces, Carles
dc.contributor.authorMorales, Vicente
dc.contributor.authorPineda, Valentí
dc.contributor.authorPueyo, Maria J.
dc.contributor.authorRodrigo Gonzalo de Liria, Carlos
dc.contributor.authorSalvà-Casanovas, Antoni
dc.contributor.authorSoler Palacín, Pere
dc.contributor.authorUrgellès, Marta
dc.date.accessioned2020-12-30T12:07:46Z
dc.date.available2020-12-30T12:07:46Z
dc.date.issued2020-12
dc.identifier.citationAsso L, Enrubia M, Esteller M, de la Flor J, Garcia J, Gatell AM, et al. Tests ràpids d'infeccions respiratòries pediàtriques. Barcelona: Departament de Salut; 2020.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/5523
dc.descriptionCoronavirus SARS-CoV-2; COVID-19; 2019-nCoV; Tests ràpids; Pacient pediàtric
dc.description.abstractL’atenció als infants suposa al voltant de 7,5 milions de visites anuals a l’atenció primària. D’aquestes, al voltant d’1,6 milions estan relacionades amb les infeccions respiratòries. La majoria de les infeccions són víriques i les més freqüents estan originades per rinovirus, adenovirus, parainfluença, influença i virus respiratori sincític. El diagnòstic diferencial entre les infeccions respiratòries pediàtriques és difícil en infants, una dificultat que està en relació inversa amb l’edat. La pandèmia obliga a descartar la infecció per COVID-19 en els infants que es presenten amb símptomes d’infecció respiratòria. La incertesa del diagnòstic, donada la clínica i la sensibilitat dels tests disponibles, i el diferent tractament que s’ha de fer en el cas d’una infecció per SARS-CoV-2, fa necessari posar a disposició dels professionals d’atenció primària totes les eines disponibles per poder millorar el diagnòstic diferencial de les infeccions respiratòries. Per aquesta raó, s’ha considerat necessari dotar les consultes de pediatria d’atenció primària de tests ràpids d’infeccions respiratòries (VRS, influença A i B i adenovirus). El protocol que es presenta ha estat elaborat per un conjunt de pediatres que representen la Societat Catalana de Pediatria, les entitats proveïdores agrupades en les patronals (UCH i CSC) i l’Institut Català de la Salut. És un protocol clínic però que té en consideració la situació epidemiològica actual de pandèmia per COVID-19. Com qualsevol protocol d’aquest període 2020-21, haurà d’anar canviant conforme es disposi de més coneixement sobre la COVID-19. Els resultats dels tests ràpids han de ser interpretats sempre en el context de la clínica que presenta el pacient.
dc.language.isocat
dc.publisherDepartament de Salut
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectCOVID-19 (Malaltia) - Diagnòstic
dc.subjectAtenció primària pediàtrica
dc.subjectInfeccions respiratòries en els infants
dc.subject.meshCoronavirus Infections
dc.subject.mesh/diagnosis
dc.subject.meshPediatrics
dc.subject.meshPrimary Health Care
dc.titleTests ràpids d'infeccions respiratòries pediàtriques
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsinfecciones por Coronavirus
dc.subject.decs/diagnóstico
dc.subject.decspediatría
dc.subject.decsatención primaria de la salud
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Asso L] Àrea Maternoinfantil, Secretaria de Salut Pública, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Enrubia M] Centre Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Esteller M] Equip d’Atenció Primària Tortosa Est i Tortosa Oest, Tortosa, Spain. [de la Flor J] CAP El Serral, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Sant Vicenç dels Horts, Spain. [Garcia J] Servei de Pediatria, Hospital Sant Joan de Déu, Esplugues de Llobregat, Spain. [Gatell AM, Morales V] Equip de Pediatria Territorial Alt Penedès-Garraf, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Vilafranca del Penedès, Spain. [Luaces C] Servei d’Urgències, Hospital Sant Joan de Déu, Esplugues de Llobregat, Spain. [Pineda V] Societat Catalana de Pediatria (SCP), Barcelona, Spain. [Pueyo MJ] Gerència de Processos Integrats, Àrea Assistencial, Servei Català de la Salut (CatSalut), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Rodrigo Gonzalo de Liria C] Servei de Pediatria, Gerència Territorial Metropolitana Nord, Hospital Germans Trias i Pujol, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Badalona, Spain. [Salvà A] Equip de Pediatria CAPSBE, Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra, Barcelona, Spain. [Soler P] Unitat de Malalties Infeccioses i Immunodeficiències Pediàtriques, Hospital Vall de Hebron, Barcelona, Spain. [Urgellès M] Servei de Pediatria, Mútua de Terrassa, Terrassa, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple