Torna al Registre Simple

 
dc.contributorInstitut Català de la Salut
dc.contributor.authorAlonso-Sanz, Esther
dc.contributor.authorAuñón-Sanz, Carme
dc.contributor.authorBoqué-Genovard, Concepción
dc.contributor.authorFarriols Danes, Anna Maria
dc.contributor.authorLuaña-Galán, Armando
dc.contributor.authorGranada, Isabel
dc.contributor.authorLópez-Brunsó, Maria
dc.contributor.authorMuñoz-Sánchez, Carme
dc.contributor.authorOrtín-Font, Xavier
dc.contributor.authorRius-Perera, Judith
dc.contributor.authorSagüés-Serrano, Miquel
dc.contributor.authorSaumell Tutusaus, Silvia
dc.contributor.authorTeixidó-Amorós, Montserrat
dc.contributor.authorVallansot, Rolando
dc.contributor.authorXicoy, Blanca
dc.contributor.authorZamora-Plana, Lourdes
dc.contributor.authorCastellví Vives, Josep
dc.contributor.authorVuelta Arce, María
dc.contributor.authorFox, Maria Laura
dc.contributor.authorCliment, Fina
dc.date.accessioned2021-04-14T13:30:41Z
dc.date.available2021-04-14T13:30:41Z
dc.date.issued2020-04
dc.identifier.citationAlonso-Sanz E, Auñón-Sanz E, Castellvi-Vives J, Boqué-Genovard C, Climent-Esteller F, Farriols-Danés A, et al. ICO-ICS Praxi per al tractament de la mielofibrosi. Barcelona: Institut Català de la Salut; 2020. (ICO-ICSPraxi).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/5855
dc.descriptionMielofibrosi; Tractament
dc.description.abstractLes neoplàsies mieloproliferatives (NMP) constitueixen una de les diferents categories de les neoplàsies mieloides dins de la classificació de les neoplàsies hematològiques establerta per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La classificació de 2017 de l'OMS inclou en les NMP la leucèmia mieloide crònica (LMC), associada a la reordenació BCR-ABL1, la policitèmia vera (PV), la trombocitèmia essencial (TE), la mielofibrosi primària (MFP), amb les fases prefibròtica i de fibrosi establerta, la mielofibrosi prefibròtica i altres entitats menys freqüents com la leucèmia neutrofílica crònica (LNC), la leucèmia eosinofílica crònica (LEC) i les neoplàsies mieloproliferatives inclassificables. L'MFP es caracteritza per una proliferació de cèl·lules d'estirp mieloide, megacariòcits amb trets de displàsia, fibrosi de la medul·la òssia, hematopoesi extramedul·lar i leucoeritroblastosi en sang perifèrica. Té una inicidencia de 5-7 casos per cada 106 habitants/any amb una edat mitjana de 65 anys en el moment del diagnòstic. Els objectius d'aquesta guia són: - Desenvolupar, difondre, implementar i avaluar resultats de la ICO-ICSPraxi de la mielofibrosi. - Disminuir la variabilitat terapèutica entre els pacients tractats en els diferents centres d'aquesta institució. - Implementar els resultats de la terapèutica en els pacients amb mielofibrosi tractats d'acord amb les recomanacions d'aquesta guia.
dc.language.isocat
dc.language.isospa
dc.publisherInstitut Català de la Salut
dc.publisherInstitut Català d'Oncologia
dc.relation.ispartofseriesICO-ICSPraxi
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectMielofibrosi - Diagnosi - Tractament
dc.subjectMedul·la òssia - Tumors
dc.subjectQuimioteràpia
dc.subjectRadioteràpia
dc.subject.meshPrimary Myelofibrosis
dc.subject.mesh/radiotherapy
dc.subject.mesh/drug therapy
dc.titleICO-ICS Praxi per al tractament de la mielofibrosi
dc.title.alternativeICO-ICS Praxis para el tratamiento de la mielofibrosis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsmielofibrosis primaria
dc.subject.decs/farmacoterapia
dc.subject.decs/radioterapia
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Alonso-Sanz E, Climent-Esteller E] Laboratori d’Hematologia, Servei d’Anatomia Patològica, Hospital Universitari de Bellvitge, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, Generalitat de Catalunya, L’Hospitalet de Llobregat, Spain. [Auñón-Sanz C] Servei d’Oncologia Radioteràpica, Institut Català d’Oncologia (ICO) Girona, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Castellvi-Vives J] Servei d’Anatomia Patològica, Vall d’Hebron Hospital Universitari, Barcelona, Spain. [Boqué-Genovard C] Servei d’Hematologia, Institut Català d’Oncologia (ICO) L’Hospitalet, Generalitat de Catalunya, L’Hospitalet de Llobregat, Spain. [Farriols-Danés ] Servei de Farmàcia, Vall d’Hebron Hospital Universitari, Barcelona, Spain. [Fox ML, Saumell-Tutusaus S] Servei d’Hematologia, Vall d’Hebron Hospital Universitari, Barcelona, Spain. [Luaña-Galán A] Servei d’Hematologia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Granada-Font I] Unitat de Citogenètica, Laboratori d’Hematologia, Institut Català d’Oncologia (ICO) Badalona, Generalitat de Catalunya, Badalona, Spain. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, Barcelona, Spain. [López-Brunsó M] Servei de Farmàcia, Institut Català d’Oncologia (ICO) Girona, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Muñoz-Sánchez C] Servei de Farmàcia, Institut Català d’Oncologia (ICO) L’Hospitalet, Generalitat de Catalunya, L’Hospitalet de Llobregat, Spain. [Ortín-Font X, Vallansot R] Servei d’Hematologia, Institut Català d’Oncologia (ICO) Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Rius Perera J] Servei de Farmàcia, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Sagüés-Serrano M] Servei d’Hematologia, Institut Català d’Oncologia (ICO) Girona, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Teixidó-Amorós M] Unitat de Citologia, Laboratori de Lleida, Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Vuelta-Arce M] Servei de Farmàcia, Hospital Universitari Joan XXIII, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Xiroy-Cirici B] Servei d’Hematologia Clínica, Institut Català d’Oncologia (ICO) Badalona, Generalitat de Catalunya, Badalona, Spain. [Zamora-Plana L] Unitat de Biologia Molecular, Laboratori d’Hematologia, Institut Català d’Oncologia (ICO) Badalona, Generalitat de Catalunya, Badalona, Spain. Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple