Cerca
Exposició a dioxines, furans i bifenils policlorats pel consum de peix i marisc a Catalunya. Avaluació del risc per als consumidors: exposició a dioxines i PCB pel consum de peix a Catalunya 2012
(2016-03)
L’objectiu general d’aquest estudi ha estat estimar la ingesta dietètica de PCDD/PCDF i
PCB de la població de Catalunya a través del consum de peix i marisc. A més, se n’han
avaluat els riscos per a la salut.
Procediment de gestió d’Alertes i dades evolutives
(2019-11-13)
Presentació que ofereix les dades evolutives i les modificacions del nou Procediment de gestió d’alertes alimentàries de l’ASPCAT dins la "Jornada Gestió d’alertes. Compartint l’experiència" celebrada el 13 de novembre de 2019.
Caça major i triquina: guia d'inspecció de carn de caça major i manual de laboratori de triquina
(2023-06-09)
Aquesta Guia té com a objectiu proporcionar un suport al control oficial que realitza tasques d’inspecció en sales de tractament de caça major. Atès que l’activitat cinegètica i l’obtenció de carn per a consum humà
implica ...
Guia de pràctiques correctes d’higiene per a vegetals i derivats, frescos, pelats, trossejats o envasats
(2015-08)
Guia que neix arran dels canvis de consum de la població; productes bàsics com són les fruites i les hortalisses han evolucionat per adaptar-se a la demanda dels clients, una demanda cada cop més generalitzada i amb noves ...
Guia de pràctiques correctes d'higiene en pastisseria
(2013-10)
Sota l'aprovació de les autoritats sanitàries corresponents, aquesta guia esdevé el document que recull les normes d'higiene i seguretat alimentàries per al sector pastisser i el marc normatiu per a les inspeccions sanitàries ...
Informe tècnic sobre la presència de residus de substàncies naturals amb efecte anabolitzant en els aliments d'origen animal
(2013-10-18)
Aquest informe analitza la presència d'hormones en els aliments d’origen animal.
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a explotacions avícoles de producció de carn de pollastre, gall dindi i altres aus
(2011)
La GPCH de pollastres d’engreix esdevé el document de referència per a tot aquest sector avícola de Catalunya, tant per a les empreses i explotacions com per a qui n’ha de dur a terme el control oficial.
Establim contacte: guia plàstica de contacte amb tacte
(2023-06-09)
L’objectiu d’aquesta publicació és facilitar les tasques de control oficial que duen a terme els tècnics de l’ASPCAT en les inspeccions a les empreses que fabriquen i/o importen materials i objectes en contacte amb aliments ...
Sistema de vigilància sanitària dels aliments a Catalunya: programa 2022 i resultats 2020
(2021-11-25)
Aquest document conté la presentació del programa per l'any 2022 del Sistema de vigilància sanitària dels aliments a Catalunya juntament amb els resultats del 2020.
Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris
(2014-09)
Aquesta guia fa referència als requisits d’higiene i autocontrol que cal seguir per dur a
terme la venda d’aliments amb garanties de salut per al consumidor final.