Guia per gestionar correctament els aliments en centres educatius i altres menjadors socials per a persones amb al·lèrgies, intoleràncies alimentàries i/o malaltia celíaca
Resum
Aquesta guia ha estat elaborada per una comunitat de pràctica (CoP) amb l’objectiu de facilitar la gestió dels aliments en menjadors socials. També pretén aclarir conceptes perquè qui hagi de tractar persones amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries i malaltia celíaca tingui la seguretat que actua de la manera correcta en cada moment.
En l’elaboració de la guia hi han participat professionals de diversos perfils, que han posat tot el seu coneixement i experiència perquè aquest document sigui útil, entenedor, complet i pràctic.
Pel volum d’informació i l’evolució mèdica constant en la definició de conceptes, hem optat per situar en annexos una sèrie de materials perquè els conceptes bàsics siguin més fàcils de localitzar i d’assimilar i la informació més tècnica quedi reservada a les persones que vulguin aprofundir en la matèria.
També hem dissenyat tres tallers per practicar alguns conceptes de manera que l’aplicació de la teoria sigui més senzilla. Estan inclosos com a annexos: el semàfor del risc, l’elaboració de fitxes tècniques i l’anafilaxi i com actuar davant d’una reacció adversa greu.
Paraules clau
Al·lèrgies alimentàries; Intoleràncies alimentàries; Malaltia celíaca; Menjadors socials
Citació recomanada
Guerrero López A, Balart de los Inocentes E, Esteban Ramallete C, Figuera Albet N, Fornas Andreu O, Jaime Soler F, et al. Guia per gestionar correctament els aliments en centres educatius i altres menjadors socials per a persones amb al·lèrgies, intoleràncies alimentàries i/o malaltia celíaca. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2017. (Gestió del Coneixement; 2016-2017).
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/10853Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: