Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorPrograma d'Harmonització Farmacoterapèutica
dc.date.accessioned2019-07-02T11:05:25Z
dc.date.available2019-07-02T11:05:25Z
dc.date.issued2018-09-13
dc.identifier.citationPrograma d'harmonització farmacoterapèutica. Irinotecan liposòmic pegilat en combinació per al tractament del càncer de pàncrees metastàtic en progressió a gemcitabina. Barcelona: Servei Català de la Salut; 2019.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4171
dc.descriptionIrinotecan liposòmic pegilat; Gemcitabina; Càncer de pàncrees metastàsic
dc.description.abstractEl càncer de pàncrees és un dels més agressius i amb menys percentatge de curació. A Europa, el càncer de pàncrees és el setè càncer més freqüent, i representa el 2,9% en homes i el 3,2% en dones. És també la cinquena causa més important de mort per càncer a Europa (1) (2). És poc freqüent el diagnòstic abans dels 45 anys. En el 80% dels casos ocorre en edats compreses entre els 60 i 80 anys. Presenta alta taxa de mortalitat, principalment a causa de que la majoria dels pacients (> 50%) presenten malaltia metastàtica al diagnòstic, amb una mitjana de supervivència de només 7-11 mesos. El 30% -40% dels pacients presenten malaltia localitzada però no resecable quirúrgicament, amb supervivències de 11-18 mesos. La taxa de supervivència del primer any és baixa, al voltant del 11-28% i menys del 6% sobreviu als 5 anys. La finalitat del tractament és pal·liativa per aconseguir millores en la simptomatologia i en la qualitat de vida dels pacients i allargar la seva supervivència (2). Es descriuen tres tipus de càncer de pàncrees: l'adenocarcinoma ductal infiltrant, el carcinoma de cèl·lules acinar i el pancreatoblastoma (principalment en nens). L'adenocarcinoma és el subtipus més freqüent (> 90%)
dc.description.abstractEl cáncer de páncreas es uno de los más agresivos y con menos porcentaje de curación. En Europa, el cáncer de páncreas es el séptimo cáncer más frecuente, y representa el 2,9% en hombres y el 3,2% en mujeres. Es también la quinta causa más importante de muerte por cáncer en Europa (1) (2). Es poco frecuente el diagnóstico antes de los 45 años. En el 80% de los casos ocurre en edades comprendidas entre los 60 y 80 años. Presenta alta tasa de mortalidad, principalmente debido a que la mayoría de los pacientes (> 50%) presentan enfermedad metastásica al diagnóstico, con una media de supervivencia de sólo 7-11 meses. El 30% -40% de los pacientes presentan enfermedad localizada pero no resecable quirúrgicamente, con supervivencias de 11-18 meses. La tasa de supervivencia del primer año es baja, alrededor del 11-28% y menos del 6% sobrevive a los 5 años. La finalidad del tratamiento es paliativa para conseguir mejoras en la sintomatología y en la calidad de vida de los pacientes y alargar su supervivencia (2). Se describen tres tipos de cáncer de páncreas: el adenocarcinoma ductal infiltrante, el carcinoma de células acinar y el pancreatoblastoma (principalmente en niños). El adenocarcinoma es el subtipo más frecuente (> 90%)
dc.language.isocat
dc.publisherServei Català de la Salut
dc.relation.ispartofPrograma d'harmonització farmacoterapèutica, Servei Català de la Salut
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectPàncrees - Càncer - Tractament
dc.subjectMedicaments - Assaigs clínics
dc.subject.meshIrinotecan
dc.subject.mesh/therapeutic use
dc.subject.meshPancreatic Neoplasms
dc.subject.mesh/drug therapy
dc.titleIrinotecan liposòmic pegilat en combinació per al tractament del càncer de pàncrees metastàtic en progressió a gemcitabina
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsirinotecán
dc.subject.decs/uso terapéutico
dc.subject.decsneoplasias pancreáticas
dc.subject.decs/tratamiento farmacológico
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple