Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorGranero-Almendariz, Oriol
dc.contributor.authorColl-Casals, Olga
dc.contributor.authorRoqué-Castellà, Pilar
dc.date.accessioned2019-11-29T07:39:08Z
dc.date.available2019-11-29T07:39:08Z
dc.date.issued2019-11
dc.identifier.citationGranero-Almendariz O, Coll-Casals O, Roqué-Castellà P. Biblioteca Virtual del Sistema Sanitari Públic de Catalunya (BVSalut). Pòster presentat a: III Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya; 2019 Novembre 14-15; Barcelona.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/4429
dc.descriptionBiblioteca virtual; Recursos d’informació; Validació d’usuaris
dc.description.abstractIntroducció La Biblioteca Virtual del Sistema Sanitari Públic de Catalunya (BVSalut) s’ha creat per ser el punt d’accés als recursos i als serveis bibliogràfics digitals de suport a la presa decisions per als professionals del sector públic majoritari de salut de forma equitativa i homogènia. Material i mètode Per desenvolupar el portal BVSalut es van analitzar quins serien els serveis que s’oferirien de forma virtual i quin seria el programari necessari que facilitaria la gestió, consulta i accés al portal, als serveis i als recursos bibliogràfics de forma segura per als professionals del sector públic majoritari de salut. Es va considerar que es posarien en funcionament els serveis virtuals següents: atenció a l’usuari i referència, alertes d’informació, informació especialitzada, obtenció de documents i préstec. Pel que fa al programari, es va considerar que era necessari disposar d’un gestor de continguts, un servei d’assistència a l’usuari (help desk), un programari per a la gestió del servei d’obtenció de documents, una eina de descoberta i una llista A/Z que facilités l’accés als recursos i evités els enllaços trencats. Al mateix temps, s’havia de garantir un sistema segur de validació d’usuaris que permetés als professionals de les diferents institucions poder accedir de forma segura als recursos electrònics que es posaven a la seva disposició. Concretament, es va desenvolupar un sistema de validació Single Sing‐On (SSO), que connectat a una LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), amb la relació dels professionals i dels recursos que tenien accés, permetia que aquests professionals poguessin entrar als recursos bibliogràfics digitals de la BVSalut de forma simple i eficaç mitjançant el servidor proxy Ezproxy. Resultats S’ha donat accés als recursos bibliogràfics subvencionats per la Biblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya a 79 entitats. Més de 40.000 professionals ja poden accedir a aquests als recursos electrònics i s’ha iniciat la redacció d’un pla estratègic, amb la col∙laboració de les biblioteques de les institucions del sector públic majoritari de salut, que facilitarà que aquests professionals també tinguin accés a serveis de suport bibliogràfic compartits. Conclusions El portal BVSalut ha permès establir un sistema homogeni d’accés als recursos i serveis bibliogràfics digitals. Progressivament s’aniran incrementant els recursos bibliogràfics i, amb la creació de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades en Ciències de la Salut i l’aprovació de Pla estratègic, l’oferta de serveis virtuals compartits.
dc.language.isocat
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectBiblioteques mèdiques
dc.subjectBiblioteques digitals
dc.subjectServeis d'informació
dc.subject.meshLibraries, Medical
dc.subject.meshLibraries, Digital
dc.subject.meshLibrary Services
dc.titleBiblioteca Virtual del Sistema Sanitari Públic de Catalunya (BVSalut)
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.subject.decsbibliotecas médicas
dc.subject.decsbibliotecas digitales
dc.subject.decsservicios bibliotecarios
dc.relation.conferencenameIII Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya
dc.relation.conferencedate2019-11
dc.relation.conferenceplaceBarcelona
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/submittedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliationBiblioteca de Ciències de la Salut de Catalunya, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple