Resum
El tractament amb agonistes opioides és un dels d’elecció utilitzats per als casos de dependència de l’heroïna i altres opioides. S’hi inclou l’administració en dosis individualitzades d’agonistes opioides (metadona, buprenorfina i altres), segons el cas, i
actuacions en l’àrea mèdica, social, de salut o legal pel que fa a les persones usuàries de
drogues. S’emmarca dins de les actuacions i estratègies de reducció de danys, és a dir, dins el conjunt de mesures socials i sanitàries individuals i col·lectives que pretén disminuir els efectes negatius del consum de drogues, tant els físics i els psíquics com els socials. A Catalunya, es troben aquests tractaments en diferents recursos de la xarxa sanitària, ja sigui com a prescriptors-dispensadors, prescriptors o dispensadors, com ara els centres d’atenció i seguiment a les drogodependències, farmàcies, centres d’atenció primària i centres de salut mental, prèviament autoritzats. En els apartats següents s’analitzen les dades del Programa de manteniment amb metadona, de les persones en tractament amb buprenorfina i l’evolució de les persones en tractament amb agonistes opioides al llarg dels anys.
Paraules clau
Tractament amb metadona; Tractament amb buprenorfina; Activitat assistencial
Citació recomanada
Informe d'activitat assistencial: tractament amb agonistes opioides; any 2020. Barcelona: Sub-direcció General de Drogodependències; 2021.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/6306Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: