Resum
Aquest document neix de la necessitat de construir un model gràfic i entenedor per facilitar la donació d’aliments a entitats.1
L’objectiu d’aquesta CoP és aportar una eina que faciliti la donació de menús sobrants en cuines industrials, comercials o socials amb criteris adequats de seguretat alimentària.
Aquest treball consta d’una guia de recomanacions sanitàries i d’una infografia:
● La infografia està dissenyada amb la finalitat que es pugui penjar com a pòster en un lloc visible a la cuina de l’establiment que fa la donació de menús sobrants. S’adreça als manipuladors, els voluntaris o els treballadors habituals de l’establiment de l’entitat donant o de la receptora. Té l’objectiu de remarcar tot allò que és més important per garantir la seguretat alimentària en aquests tipus de donacions.
● La guia de recomanacions sanitàries és el suport teòric que permet clarificar amb detall certs aspectes de la infografia o aprofundir-hi, és a dir, la donació de menús sobrants en cuines industrials, comercials i socials, mantinguts en línies de conservació en calent o en fred. En general, es tracta de plats preparats, encara que es fan recomanacions generals sobre tot tipus d’aliments.
Paraules clau
Menjars preparats; Recuperació d’aliments; Entitats socials
Citació recomanada
De Miquel Sagnier JM, Gay Garcia C, Baró Solani MT, Del Campo Saban M, Jané Navarro AM, Luque Baños R, et al. Procediment per a la recuperació segura de menjars preparats i entrega a entitats. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2019. (Gestió del Coneixement; 2018-2019).
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/10063Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: