| dc.contributor | Departament de Salut |
| dc.contributor.author | Garcia-Núñez, Ivan |
| dc.contributor.author | Elizari, Cristina |
| dc.contributor.author | Farré-Jiménez, Marta |
| dc.contributor.author | Jutglar, Elisabet |
| dc.contributor.author | Monge, Eva |
| dc.contributor.author | Pons, Anna |
| dc.contributor.author | Quiñoà-Salanova, Myriam |
| dc.contributor.author | Rodríguez, Luis |
| dc.date.accessioned | 2023-09-12T11:57:44Z |
| dc.date.available | 2023-09-12T11:57:44Z |
| dc.date.issued | 2010-06 |
| dc.identifier.citation | Garcia Núñez I, Elizari C, Farré M, Jutglar E, Monge E, Pons A, et al. Actuacions dels veterinaris oficials en cas d'avaria d'una línia de porcí. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2010. (Gestió del Coneixement; 2009-2010). |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/10270 |
| dc.description | Escorxador; Control oficial; Inspecció de carns |
| dc.description.abstract | El veterinari o veterinària oficial d’escorxador (VOE), davant d’una avaria a la línia de sacrifici de porcí, ha de dictaminar l’aptitud o no per al consum humà de les canals, tenint en compte dos punts:
1. La valoració de les actuacions específiques dutes a terme en aquest sentit per part de l’operador o operadora de l’empresa alimentària (OEA), que hauria de tenir previstes aquesta mena de situacions dins el seu pla d’autocontrols.
2. La inspecció post mortem de les carns afectades.
Aquest treball pretén analitzar diversos supòsits que poden aparèixer durant una avaria a les possibles línies d’un escorxador de porcí, i que donen com a conseqüència una manipulació tardana i/o atípica de les carns (respecte a les condicions normals d’obtenció de les carns de cada escorxador). |
| dc.format.mimetype | pdf |
| dc.language.iso | cat |
| dc.publisher | Agència de Salut Pública de Catalunya |
| dc.relation.ispartofseries | Gestió del Coneixement;2009-2010 |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
| dc.source | Scientia |
| dc.subject | Escorxadors - Mesures de seguretat |
| dc.subject | Carn - Indústria i comerç |
| dc.subject | Gestió del coneixement |
| dc.subject.mesh | Abattoirs |
| dc.subject.mesh | Meat Industry |
| dc.subject.mesh | Knowledge Management |
| dc.title | Actuacions dels veterinaris oficials en cas d'avaria d'una línia de porcí |
| dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
| dc.subject.decs | mataderos |
| dc.subject.decs | industria de la carne |
| dc.subject.decs | gestión del conocimiento |
| dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
| dc.audience | Professionals |
| dc.contributor.authoraffiliation | [Garcia Núñez I] Equip de Protecció de la Salut del Vallès Oriental, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Elizari C] Equip de Protecció de la Catalunya Central, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Manresa, Spain. [Farré M, Jutglar E, Monge E, Pons A, Quiñoà M] Equip de Protecció de la Catalunya Central-Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Vic, Spain. [Rodríguez L] Equip de Protecció de la Selva, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain |
| dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |