Resum
El veterinari o veterinària oficial d’escorxador (VOE), davant d’una avaria a la línia de sacrifici de porcí, ha de dictaminar l’aptitud o no per al consum humà de les canals, tenint en compte dos punts:
1. La valoració de les actuacions específiques dutes a terme en aquest sentit per part de l’operador o operadora de l’empresa alimentària (OEA), que hauria de tenir previstes aquesta mena de situacions dins el seu pla d’autocontrols.
2. La inspecció post mortem de les carns afectades.
Aquest treball pretén analitzar diversos supòsits que poden aparèixer durant una avaria a les possibles línies d’un escorxador de porcí, i que donen com a conseqüència una manipulació tardana i/o atípica de les carns (respecte a les condicions normals d’obtenció de les carns de cada escorxador).
Paraules clau
Escorxador; Control oficial; Inspecció de carns
Citació recomanada
Garcia Núñez I, Elizari C, Farré M, Jutglar E, Monge E, Pons A, et al. Actuacions dels veterinaris oficials en cas d'avaria d'una línia de porcí. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2010. (Gestió del Coneixement; 2009-2010).
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/10270Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: