| dc.contributor | Departament de Salut |
| dc.contributor.author | Garcia-Núñez, Ivan |
| dc.contributor.author | Elizari, Cristina |
| dc.contributor.author | Farré-Jiménez, Marta |
| dc.contributor.author | Jutglar, Elisabet |
| dc.contributor.author | Monge, Eva |
| dc.contributor.author | Pons, Anna |
| dc.contributor.author | Quiñoà-Salanova, Myriam |
| dc.contributor.author | Rodríguez, Luis |
| dc.date.accessioned | 2023-09-12T11:57:44Z |
| dc.date.available | 2023-09-12T11:57:44Z |
| dc.date.issued | 2010-06 |
| dc.identifier.citation | Garcia Núñez I, Elizari C, Farré M, Jutglar E, Monge E, Pons A, et al. Actuacions dels veterinaris oficials en cas d'avaria d'una línia de porcí. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2010. (Gestió del Coneixement; 2009-2010). |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/10270 |
| dc.description | Slaugtherhouse; Official control; Meat inspection |
| dc.description.abstract | The official slaughterhouse veterinarian (VOE), in the event of a breakdown in the pig slaughter line, must rule on the aptitude or not for human consumption of the carcasses, taking into account two points:
1. The assessment of the specific actions carried out in this sense by the operator or operator of the food company (OEA), which should have foreseen this type of situation within its self-control plan.
2. Post-mortem inspection of the affected meats.
This work intends to analyze several assumptions that can appear during a breakdown in the possible lines of a pig slaughterhouse, and that result in a late and/or atypical handling of the meats (with respect to the normal conditions for obtaining the meats of each slaughterhouse). |
| dc.format.mimetype | pdf |
| dc.language.iso | cat |
| dc.publisher | Agència de Salut Pública de Catalunya |
| dc.relation.ispartofseries | Gestió del Coneixement;2009-2010 |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
| dc.source | Scientia |
| dc.subject | Escorxadors - Mesures de seguretat |
| dc.subject | Carn - Indústria i comerç |
| dc.subject | Gestió del coneixement |
| dc.subject.mesh | Abattoirs |
| dc.subject.mesh | Meat Industry |
| dc.subject.mesh | Knowledge Management |
| dc.title | Actuacions dels veterinaris oficials en cas d'avaria d'una línia de porcí |
| dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
| dc.subject.decs | mataderos |
| dc.subject.decs | industria de la carne |
| dc.subject.decs | gestión del conocimiento |
| dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
| dc.audience | Professionals |
| dc.contributor.authoraffiliation | [Garcia Núñez I] Equip de Protecció de la Salut del Vallès Oriental, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Elizari C] Equip de Protecció de la Catalunya Central, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Manresa, Spain. [Farré M, Jutglar E, Monge E, Pons A, Quiñoà M] Equip de Protecció de la Catalunya Central-Osona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Vic, Spain. [Rodríguez L] Equip de Protecció de la Selva, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain |
| dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |