Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorJuliachs-Petit, Elena
dc.contributor.authorArdèvol-Ferrer, Elisabeth
dc.contributor.authorArmengol-Gili, Sebastià
dc.contributor.authorBadia-del-Romero, Joan Carles
dc.contributor.authorBengochea-Buonamisis, Anna M
dc.contributor.authorBonet-Alarcon, Cristina
dc.contributor.authordel-Campo-Sabán, Montse
dc.contributor.authorDilme-Martos, Marta
dc.contributor.authorFerrer-Fernández, Irene
dc.contributor.authorFuentes-Pérez, Eva
dc.contributor.authorLladós-Miró, Olga
dc.contributor.authorMadrenys-i-Brunet, Maria Neus
dc.contributor.authorMasso-Tamayo, Irene
dc.contributor.authorMiguélez-Arrizado, María Jesús
dc.contributor.authorRamírez-Bonay, Neus
dc.contributor.authorRuiz-Delgado, Ana Elsa
dc.contributor.authorSabaté-Pes, Lídia
dc.contributor.authorSancho-Solé, M. Mercè
dc.contributor.authorSanllehy-Campoy, Esmaragda
dc.contributor.authorSerres-Provinciale, Meritxell
dc.contributor.authorSureda-Solà, Emma
dc.contributor.authorTrabado Maciá, Verònica
dc.contributor.authorTarancón-Garcia, M. Lluïsa
dc.contributor.authorTerrades-Cama, Joana
dc.contributor.authorTortadès-Baucells, Montse
dc.date.accessioned2024-02-26T07:53:43Z
dc.date.available2024-02-26T07:53:43Z
dc.date.issued2023-11-30
dc.identifier.citationJuliachs Petit E, Ardèvol Ferrer E, Armengol Gili S, Badia-del-Romero JC, Bengochea Buonamisis AM, Bonet Alarcón C, et al. Complements alimentaris: control oficial; guia. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2023. (Gestió del Coneixement; 2022-2023).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/11114
dc.descriptionComplements alimentaris; Control oficial; Guia; Seguretat alimentària
dc.description.abstractAquesta publicació, elaborada per una Comunitat de Pràctica (CoP), pretén donar una visió general del control oficial dels complements alimentaris a Catalunya mitjançant el recull de les diferents fonts normatives i documentals, amb la finalitat principal de tenir una eina de suport per al personal de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i altres administracions i professionals del sector. A més, amb l’elaboració d’aquesta Guia es vol ajudar a entendre què són els complements alimentaris i donar a conèixer què es fa des de les administracions públiques per controlar i mantenir la seguretat alimentària. El document s’estructura en diversos apartats, que inclouen la inscripció al registre sanitari de les empreses que comercialitzen complements alimentaris i el control oficial, la notificació d’aquests complements i la normativa aplicable, sense deixar d’aprofundir en aspectes relacionats amb la composició, l’envasament, l’etiquetatge, els contaminants i els criteris microbiològics. Aquesta Guia es complementa amb un altre document Annex amb les taules de consulta per identificar els ingredients que intervenen en la composició dels complements alimentaris i un protocol per a la revisió de l’etiquetatge.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;2022-2023
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectSuplements nutritius
dc.subject.meshDietary Supplements
dc.titleComplements alimentaris: control oficial; guia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.doi10.62727/DSalut.ASPC/11114
dc.subject.decssuplementos dietéticos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Juliachs Petit E, Ardèvol Ferrer E, Badia-del-Romero JC, Bonet Alarcón C, del Campo Sabán M] Servei de Salut Pública al Baix Llobregat, Subdirecció Regional de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Armengol Gili S, Fuentes Pérez E, Serres Provinciale M] Subdirecció Regional del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Bengochea Buonamisis AM, Dilme Martos M, Madrenys i Brunet MN, Terrades Cama] Subdirecció Regional de Girona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Ferrer Fernández I, Ruiz Delgado AE] Servei de Control Alimentari i Programes, Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Barcelona, Spain. [Lladós Miró O, Ramírez Bonay N] Servei de Vigilància, Control Alimentari i Alertes, Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Masso Tamayo I, Sureda Sola E] Servei de Salut Pública a Girona Sud, Subdirecció Regional de Girona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Miguélez Arrizado MJ, Sanllehy Campoy E] Servei de Registres i Censos, Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Sabaté Pes L, Tortadès Baucells M] Subdirecció Regional de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Sancho Solé M, Tarancón Garcia ML] Subdirecció Regional de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Trabado Macía V] Servei de Control Alimentari i Mercats Centrals, Direcció de Seguretat Alimentària, Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Portada del document
Portada del document

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple