Show simple item record

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorJuliachs-Petit, Elena
dc.contributor.authorArdèvol-Ferrer, Elisabeth
dc.contributor.authorArmengol-Gili, Sebastià
dc.contributor.authorBadia-del-Romero, Joan Carles
dc.contributor.authorBengochea-Buonamisis, Anna M
dc.contributor.authorBonet-Alarcon, Cristina
dc.contributor.authordel-Campo-Sabán, Montse
dc.contributor.authorDilme-Martos, Marta
dc.contributor.authorFerrer-Fernández, Irene
dc.contributor.authorFuentes-Pérez, Eva
dc.contributor.authorLladós-Miró, Olga
dc.contributor.authorMadrenys-i-Brunet, Maria Neus
dc.contributor.authorMasso-Tamayo, Irene
dc.contributor.authorMiguélez-Arrizado, María Jesús
dc.contributor.authorRamírez-Bonay, Neus
dc.contributor.authorRuiz-Delgado, Ana Elsa
dc.contributor.authorSabaté-Pes, Lídia
dc.contributor.authorSancho-Solé, M. Mercè
dc.contributor.authorSanllehy-Campoy, Esmaragda
dc.contributor.authorSerres-Provinciale, Meritxell
dc.contributor.authorSureda-Solà, Emma
dc.contributor.authorTrabado Maciá, Verònica
dc.contributor.authorTarancón-Garcia, M. Lluïsa
dc.contributor.authorTerrades-Cama, Joana
dc.contributor.authorTortadès-Baucells, Montse
dc.date.accessioned2024-02-26T07:53:43Z
dc.date.available2024-02-26T07:53:43Z
dc.date.issued2023-11-30
dc.identifier.citationJuliachs Petit E, Ardèvol Ferrer E, Armengol Gili S, Badia-del-Romero JC, Bengochea Buonamisis AM, Bonet Alarcón C, et al. Complements alimentaris: control oficial; guia. Barcelona: Agència de Salut Pública de Catalunya; 2023. (Gestió del Coneixement; 2022-2023).
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/11114
dc.descriptionFood supplements; Official control; Guide; Food safety
dc.description.abstractThis publication, prepared by a Community of Practice (CoP), aims to give an overview of the official control of food supplements in Catalonia by compiling the different regulatory and documentary sources, with the main purpose of having a support tool for the staff of the Public Health Agency of Catalonia, the Public Health Agency of Barcelona and other administrations and professionals in the sector. Furthermore, with the preparation of this Guide we want to help understand what food supplements are and make known what public administrations do to control and maintain food safety. The document is structured in several sections, which include the registration in the health registry of companies that market food supplements and the official control, the notification of these supplements and the applicable regulations, while continuing to delve into aspects related to the composition, the packaging, labeling, contaminants and microbiological criteria. This Guide is complemented by another Annex document with reference tables to identify the ingredients involved in the composition of food supplements and a protocol for labeling review.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència de Salut Pública de Catalunya
dc.relation.ispartofseriesGestió del Coneixement;2022-2023
dc.rightsAttribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectSuplements nutritius
dc.subject.meshDietary Supplements
dc.titleComplements alimentaris: control oficial; guia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.identifier.doi10.62727/DSalut.ASPC/11114
dc.subject.decssuplementos dietéticos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Juliachs Petit E, Ardèvol Ferrer E, Badia-del-Romero JC, Bonet Alarcón C, del Campo Sabán M] Servei de Salut Pública al Baix Llobregat, Subdirecció Regional de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Armengol Gili S, Fuentes Pérez E, Serres Provinciale M] Subdirecció Regional del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Bengochea Buonamisis AM, Dilme Martos M, Madrenys i Brunet MN, Terrades Cama] Subdirecció Regional de Girona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Ferrer Fernández I, Ruiz Delgado AE] Servei de Control Alimentari i Programes, Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Barcelona, Spain. [Lladós Miró O, Ramírez Bonay N] Servei de Vigilància, Control Alimentari i Alertes, Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Masso Tamayo I, Sureda Sola E] Servei de Salut Pública a Girona Sud, Subdirecció Regional de Girona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Miguélez Arrizado MJ, Sanllehy Campoy E] Servei de Registres i Censos, Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Sabaté Pes L, Tortadès Baucells M] Subdirecció Regional de Barcelona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Sancho Solé M, Tarancón Garcia ML] Subdirecció Regional de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Trabado Macía V] Servei de Control Alimentari i Mercats Centrals, Direcció de Seguretat Alimentària, Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record