Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorPanadès-Valls, Rafel
dc.contributor.authorRamírez, Laura
dc.contributor.authorGrifoll, Montserrat
dc.contributor.authorTomàs, Margarida
dc.contributor.authorSos, Amèlia
dc.contributor.authorAbós-Herràndiz, Rafael
dc.contributor.authorRubio-Cillán, Anna
dc.contributor.authorRicart-Conesa, Assumpta
dc.contributor.authorZuazu, Cristina
dc.contributor.authorEspinós, Marta
dc.contributor.authorFerrer Sancho, Jaume
dc.date.accessioned2021-01-14T14:46:10Z
dc.date.available2021-01-14T14:21:56Z
dc.date.available2021-01-14T14:46:10Z
dc.date.issued2020-10
dc.identifier.citationPanadès R, Ramírez L, Grifoll M, Tomàs M, Sos A, Ferrer J, et al. Programa de vigilància postocupacional de la salut dels treballadors que han estat exposats a l’amiant. Barcelona: Secretaria de Salut Pública; 2020.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/5543.2
dc.descriptionTreballadors exposats a l'amiant; Vigilància sanitària; Protecció de la salut
dc.description.abstractEn el Pla de Govern per a la prevenció de riscos laborals 2005- 2008, que va aprovar el Govern de la Generalitat el dia 16 de febrer de 2006, es preveia en l’apartat 2.17: “Desenvolupar segons l’article 37.3.e del Reial decret 39/1997, el Programa Integral de Vigilància de la Salut dels treballadors exposats a l’amiant (PIVISTEA), aprovat per la Comissió Nacional de Seguretat i Salut en el Treball i en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut”. És per això que, l’any 2006, el Comitè Científic creat a aquest efecte va desenvolupar el Programa esmentat i l’any 2007 se’n va publicar el Protocol. Aquest Programa de vigilància postocupacional de la salut dels treballadors que han estat exposats a l’amiant tenia i té uns objectius que, passats 14 anys, continuen sent totalment vàlids però, per poder-los assolir adequadament, calia fer una revisió del protocol que tingués en compte l’estat actual de coneixements en aquest àmbit, els canvis normatius que hi ha hagut (com la inclusió del càncer de laringe per amiant en el quadre de malalties professionals) i les disfuncions o dificultats que s’han detectat en l’aplicació del Programa. Aquesta revisió, a més, respon al III Pla de Govern de Seguretat i Salut Laboral 2015-2020, que, en la línia 4.4.2, estableix: “Seguiment, actualització i millora del Programa de vigilància de la salut postocupacional d’amiant”.
dc.language.isocat
dc.publisherSecretaria de Salut Pública de Catalunya
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectAmiant - Toxicologia
dc.subjectSalut en el treball
dc.subjectMalalties professionals
dc.subject.meshAsbestos
dc.subject.mesh/toxicity
dc.subject.meshOccupational Diseases
dc.subject.meshOccupational Health Program
dc.titlePrograma de vigilància postocupacional de la salut dels treballadors que han estat exposats a l’amiant
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsasbestos
dc.subject.decs/toxicidad
dc.subject.decsenfermedades profesionales
dc.subject.decsprograma de salud laboral
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Panadès R] Servei de Coordinació d’Actuacions de Salut Laboral, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Ramírez L] Unitat de Salut Laboral Barcelonès Nord i Maresme, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Badalona, Spain. [Grifoll M] Sub-direcció General de Promoció de la Salut, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Tomàs M] Unitat de Salut Laboral Vallès, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Mollet del Vallès, Spain. [Sos A] Unitat de Salut Laboral Girona, Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Ferrer J] Servei de Pneumologia, Hospital Universitari Vall d’Hebron, Institut Català de la Salut, Barcelona, Spain. [Abós R] Atenció Primària de Salut, Servei Català de la Salut (CatSalut), Barcelona, Spain. [Rubio A] Direcció General de Planificació en Salut, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Ricart A] Gerència de Processos Integrats de Salut, Àrea d’Atenció Sanitària, Servei Català de la Salut (CatSalut), Barcelona, Spain. [Zuazu C] Sub-direcció General d’Avaluacions Mèdiques, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Espinós M] Associació Catalana de Salut Laboral, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple

VersióÍtemDataNota

*Versió seleccionada