dc.contributor | Departament de Salut |
dc.date.accessioned | 2021-02-19T12:20:18Z |
dc.date.available | 2021-02-19T12:20:18Z |
dc.date.issued | 2021-02 |
dc.identifier.citation | Les enniatines, micotoxines d’interès emergent. Acsa brief. 2021 gen.-febr.:1-5. |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/5627 |
dc.description | Enniatines; Micotoxines; Cereals |
dc.description.abstract | Les enniatines (ENN) són un grup de micotoxines
emergents produïdes per espècies del gènere Fusarium.
Tenen una estructura hexadepsipeptídica cíclica que
disposa de tres aminoàcids d-2 hidrocarboxílics i tres
aminoàcids N-metilamino units de forma alternada.
Les enniatines s’han trobat predominantment en els
cereals en gra, com l’ordi, panís, civada, blat i arròs,
però també s’han arribat a detectar en la fruita seca,
fruita dessecada, plàtan, herbes medicinals xineses i
aigua de riu. |
dc.language.iso | cat |
dc.language.iso | spa |
dc.publisher | Agència Catalana de Seguretat Alimentària |
dc.relation.ispartofseries | Acsa brief;01-gener-febrer |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Micotoxines |
dc.subject | Aliments - Avaluació del risc |
dc.subject.mesh | Mycotoxins |
dc.subject.mesh | Risk Assessment |
dc.title | Les enniatines, micotoxines d’interès emergent |
dc.title.alternative | Las enniatinas, micotoxinas de interés emergente |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article |
dc.subject.decs | micotoxinas |
dc.subject.decs | evaluación de riesgos |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |