Torna al Registre Simple

 
dc.contributorInstitut Català de la Salut
dc.contributor.authorAdarve-Hidalgo, Eva
dc.contributor.authorAguilera Gironès, Deborah
dc.contributor.authorGarcia Cuscó, Anna
dc.contributor.authorJounou Llobera, Maria
dc.contributor.authorLlobera Sanz, Alba
dc.contributor.authorMoreno Buendía, Laura
dc.contributor.authorOlivera Lindez, Sandra
dc.contributor.authorPallisé Cardellach, Alba
dc.contributor.authorPérez Martínez, Elena
dc.contributor.authorPolo Zamorano, Ariadna
dc.contributor.authorRebollo, María Cristina
dc.contributor.authorSalas Martín, Melania
dc.contributor.authorPilar, Sancho
dc.contributor.authorScalone, Jessica A.
dc.date.accessioned2021-09-21T11:14:13Z
dc.date.available2021-09-21T11:14:13Z
dc.date.issued2021-05
dc.identifier.citationAdarve Hidalgo E, Aguilera Gironès D, Garcia Cuscó A, Jounou Llobera M, Llobera Sanz A, Moreno Buendia L, et al. Tallers d'educació afectiva i sexual a l'ESO. Barcelona: Institut Català de la Salut; 2021.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/6341
dc.descriptionEducació afectiva; Educació sexual; Adolescents; Educació secundària obligatòria; ESO
dc.description.abstractLa sexualitat és una de les formes d’expressió de les persones i, per tant, s’ha de poder exercir de la manera més gratificant i saludable possible, per tal de prevenir comportaments de risc i potenciar tot allò que té de bo. Quan parlem de sexualitat hem d’anar més enllà dels conceptes lligats a l’anatomia i fisiologia sexual i entrar en la dimensió afectiva, emocional, relacional i de plaer. Des d’aquesta mirada àmplia del concepte, entendrem que l’educació afectiva i sexual ha de facilitar en infants i adolescents, d’acord amb la seva edat, treballar aspectes lligats al coneixement del cos des del punt de vista físic i psicològic, la gestió d’emocions i sentiments, les relacions interpersonals i de gènere, els riscos associats, etc., que els permetrà assumir de manera responsable la seva sexualitat, ser respectuosos amb ells mateixos i amb els altres, i prendre decisions informades, autònomes i conseqüents. Aquest document pretén contribuir a l'educació en les relacions d’igualtat i en la vivència de la sexualitat de manera saludable i responsable.
dc.language.isocat
dc.publisherInstitut Català de la Salut
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectEducació sexual
dc.subjectAdolescents - Conducta sexual
dc.subject.meshSex Education
dc.subject.mesh/methods
dc.subject.meshAdolescent Health
dc.titleTallers d’educació afectiva i sexual a l’ESO
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper
dc.subject.decseducación sexual
dc.subject.decs/métodos
dc.subject.decssalud del adolescente
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Adarve Hidalgo E] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Mollet del Vallès, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Mollet del Vallès, Spain. [Aguilera Gironès D] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Gironès-Pla de l’Estany, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Girona, Spain. [Garcia Cuscó A] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Anoia, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Igualada, Spain. [Jounou Llobera M] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Lleida, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Lleida, Spain. [Llobera Sanz A] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Mataró, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Mataró, Spain. [Moreno Buendia L] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Dreta, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Olivera Lindez S] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Esquerra, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Barcelona, Spain. [Pallisé Cardellach A, Rebollo Marín C] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Tarragona-Valls, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Tarragona, Spain. [Pérez Martínez E] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Baix Llobregat Centre, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, L’Hospitalet de Llobregat, Spain. [Polo Zamorano A, Scalone JA] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Delta, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, L’Hospitalet de Llobregat, Spain. [Salas Martín M] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Martorell, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Martorell, Spain. [Sancho Pérez P] Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Santa Coloma, Institut Català de la Salut (ICS), Generalitat de Catalunya, Santa Coloma de Gramenet, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple