Aspergillus flavus i les aflatoxines
Resum
Article que tracta sobre a presència de micotoxines en els aliments. Els fongs que produeixen micotoxines creixen generalment durant la producció i l'emmagatzematge dels productes vegetals. Les micotoxines que poden presentar els aliments de manera més habitual són: aflatoxines, desoxinivalenol, fumonisines, patulina i l’ocratoxina A.
Les mesures per prevenir el perill a l'origen són l’única solució efectiva, ja que és gairebé impossible desintoxicar els aliments contaminats per aflatoxines. És vital respectar les bones pràctiques agrícoles (evitar danys als fruits i llavors, minimitzar els atacs d'insectes, impactes, etc.) per evitar afavorir la presència dels fongs i que penetri el microorganisme.
Resum
Artículo que trata sobre la presencia de micotoxinas en los alimentos. Los hongos que producen micotoxinas crecen generalmente durante la producción y almacenamiento de los productos vegetales. Las micotoxinas que pueden presentar los alimentos de forma más habitual son: aflatoxinas, desoxinivalenol, fumonisinas, patulina y la ocratoxina A.
Las medidas para prevenir el peligro en su origen son la única solución efectiva, ya que es casi imposible desintoxicar los alimentos contaminados por aflatoxinas. Es vital respetar las buenas prácticas agrícolas (evitar daños a los frutos y semillas, minimizar los ataques de insectos, impactos, etc.) para evitar favorecer la presencia de los hongos y que penetre el microorganismo
Paraules clau
Aflatoxines; Aspergillus flavus; Fongs en alimentsCitació recomanada
Aspergillus flavus i les aflatoxines. Acsa brief - 2024, 02-març-abril:1-11.
Audiència
Professionals
Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:




