Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.date.accessioned2024-05-16T11:45:10Z
dc.date.available2024-05-16T11:45:10Z
dc.date.issued2024-03
dc.identifier.citationAspergillus flavus i les aflatoxines. Acsa brief - 2024, 02-març-abril:1-11.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/11468
dc.descriptionAflatoxines; Aspergillus flavus; Fongs en aliments
dc.description.abstractArticle que tracta sobre a presència de micotoxines en els aliments. Els fongs que produeixen micotoxines creixen generalment durant la producció i l'emmagatzematge dels productes vegetals. Les micotoxines que poden presentar els aliments de manera més habitual són: aflatoxines, desoxinivalenol, fumonisines, patulina i l’ocratoxina A. Les mesures per prevenir el perill a l'origen són l’única solució efectiva, ja que és gairebé impossible desintoxicar els aliments contaminats per aflatoxines. És vital respectar les bones pràctiques agrícoles (evitar danys als fruits i llavors, minimitzar els atacs d'insectes, impactes, etc.) per evitar afavorir la presència dels fongs i que penetri el microorganisme.
dc.description.abstractArtículo que trata sobre la presencia de micotoxinas en los alimentos. Los hongos que producen micotoxinas crecen generalmente durante la producción y almacenamiento de los productos vegetales. Las micotoxinas que pueden presentar los alimentos de forma más habitual son: aflatoxinas, desoxinivalenol, fumonisinas, patulina y la ocratoxina A. Las medidas para prevenir el peligro en su origen son la única solución efectiva, ya que es casi imposible desintoxicar los alimentos contaminados por aflatoxinas. Es vital respetar las buenas prácticas agrícolas (evitar daños a los frutos y semillas, minimizar los ataques de insectos, impactos, etc.) para evitar favorecer la presencia de los hongos y que penetre el microorganismo
dc.language.isocat
dc.language.isospa
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectFongs en l'agricultura
dc.subjectAliments - Mesures de seguretat
dc.subjectAliments - Avaluació del risc
dc.subject.meshAspergillus flavus
dc.subject.meshAflatoxins
dc.subject.meshFood Safety
dc.titleAspergillus flavus i les aflatoxines
dc.title.alternativeAspergillus flavus y las aflatoxinas
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.subject.decsAspergillus flavus
dc.subject.decsaflatoxinas
dc.subject.decsinocuidad de los alimentos
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Portada del document
Portada del document

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple