Canvi climàtic i seguretat alimentària microbiològica
Resum
Aquest informe, aprovat pel Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària el març del 2025, aborda la influència del canvi climàtic en la seguretat alimentària microbiològica. Explica com els canvis en els patrons meteorològics afavoreixen la proliferació de perills biològics (bacteris, virus, fongs i paràsits) al llarg de tota la cadena alimentària, cosa que espera que augmenti les malalties d'origen alimentari. El document destaca la importància de factors ambientals clau com la temperatura i les precipitacions en la presència de patògens i la necessitat d'adoptar un enfocament “Una Salut” per abordar aquests riscos de manera integral. Finalment, subratlla la importància d'adaptar els sistemes de control, desenvolupar models de risc i millorar la recopilació de dades per fer front a aquest escenari canviant.
Paraules clau
Canvi climàtic; Seguretat alimentària microbiològica; Riscos biològicsCitació recomanada
Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària. Canvi climàtic i seguretat alimentària microbiològica. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2025.
Audiència
Professionals
Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:




