Efectes adversos de la histamina i altres amines biògenes: de la intoxicació escombroïdea a la intolerància a la histamina

Visualitza
Data
2025Enllaç permanent
http://hdl.handle.net/11351/13959DOI
10.62727/DSalut.ASPC/13959
Resum
Els aliments poden contenir amines biògenes, com la histamina, que es formen per l’acció de certs bacteris. La seva presència depèn de la higiene, la qualitat de la matèria primera i les condicions d’elaboració o conservació. Si es consumeix molta histamina, sobretot en peix, pot produir-se una intoxicació alimentària. A més, algunes persones tenen baixa activitat de l’enzim DAO i poden presentar símptomes fins i tot amb poca histamina. Altres amines poden intensificar aquests efectes.
Paraules clau
Histamina; Amines biògenes; Intoxicació alimentàriaCitació recomanada
Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària. Efectes adversos de la histamina i altres amines biògenes: de la intoxicació escombroïdea a la intolerància a la histamina. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2025.
Audiència
Professionals
Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:



