Resum
Estudi que consisteix en una prospecció en profunditat als comportaments de persones immigrades a Catalunya vers la seguretat alimentària.
Per realitzar-lo s'ha dut a terme una recerca entre persones d’origen africà, asiàtic i llatinoamericà. S’ha abordat l’anàlisi de la de seguretat alimentària en el context de les seves pràctiques alimentàries generals, diferents de les de la població autòctona, tenint en compte que s’han construït en un context amb unes pràctiques culinàries específiques, però que ara es troben sotmeses a una oferta d’aliments diferent. Tot això mentre s’inicia un procés d’adquisició de nous hàbits i plats, apresos després de la immigració.
L'objectiu final és explicar les possibles divergències que poden existir respecte a la població
catalana i establir quins són els àmbits sobre els quals pot ser desitjable una major sensibilització per compensar aquestes diferències. A més, també es vol donar a conèixer tot un conjunt de pràctiques de manipulació observables en aquestes poblacions i obrir una nova dimensió al coneixement dels comportaments socials vers la seguretat alimentària a Catalunya.
Paraules clau
Seguretat alimentària; Immigrants; Catalunya
Citació recomanada
Espeitx E, Cáceres J. Percepció i anàlisi de la seguretat alimentària en persones immigrades a Catalunya. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2009.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/2906Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: