Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorCaro-Benito, Conxi
dc.contributor.authorPérez‐Ventana-Ortiz, Carme
dc.contributor.authorCabezas-Serrano, Mar
dc.date.accessioned2017-06-26T12:00:30Z
dc.date.available2017-06-26T12:00:30Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationCaro-Benito C, Pérez-Ventana-Ortiz C, Cabezas-Serrano M. CAR: Cooperació, Actitud & Resiliencia. Pòster presentat a: II Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya; 2017 Juny 8-9; Barcelona.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/2966
dc.descriptionRecerca; Emprenedoria biblioteques; Co-investigador
dc.description.abstractIntroducció : El procés de superar adversitats es reconeix com a resiliència. Aquest procés està vinculat amb la transformació que viuen les unitats d informació i, per extensió, amb la capacitat dels bibliotecaris d'adaptar-se al canvi. Assumir noves competències és un fet que respon a les necessitats de l'entorn més immediat. Identificar , descriure i desenvolupar aquestes competències és el punt de trobada que impulsa la col·laboració de tres biblioteques hospitalàries del Vallés Occidental. Material i Mètode : S'analitzen els serveis bibliotecaris de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa i Corporació Sanitària Parc Taulí amb l'objectiu de descriure i consensuar línies d'actuació comunes. Els serveis queden agrupats sota 3 àrees: 1.Biblioteca, 2.Suport a la recerca i 3.Suport institucional. Es detecten 5 Línies d'Actuació Conjunta (LAC): 1.Estàndars i producció científica, 2.Compra consorciada de recursos, 3.Pla d'Alfabetització Informacional, 4.Assessor (COACH) a clients i investigadors, 5.Gestió del coneixement, 6. Suport a la publicació. Resultats : Com a resultat cada LAC queda definida en un 'Quadre de Valoració' sota els següents criteris: Objectiu, Accions, Valor aportat pels Agents Implicats i Punts Crítics d'Èxit. De les 5 LACs es trien la 4 i la 6 com les més significatives atenent al nou rol del bibliotecari. L'elecció queda subjecte als criteris estratègics de les institucions (entorn) de les quals depenen, ja que incideixen en la divulgació dels resultats de la seva recerca. La descripció realitzada ens permet valorar dos nous perfils del bibliotecari: assessor/coach per LAC4; co-autor per la LAC6. El resultat final ens permet identificar al professional bibliotecari com a membre actiu dins els grups de recerca. Conclusions : L'estudi de benchmarking realitzat entre les 3 institucions ajuda a identificar competències poc definides del paper del bibliotecari dins una institució de recerca com és un centre sanitari i com assolir amb èxit el canvi de les habilitats interprofessionals emergents.
dc.language.isocat
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectInvestigació
dc.subjectCooperació bibliotecària
dc.subjectGestió del coneixement
dc.subject.meshKnowledge Management for Health Research
dc.subject.meshLibraries, Medical
dc.subject.meshResearch Design
dc.titleCAR: Cooperació, Actitud & Resiliencia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.subject.decsgestión del conocimiento para la investigación sanitaria
dc.subject.decsbibliotecas médicas
dc.subject.decsdiseño de la investigación
dc.relation.conferencenameII Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya
dc.relation.conferencedate2017-06
dc.relation.conferenceplaceBarcelona
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/submittedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Caro-Benito, C] Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa, Terrassa, Spain. [Pérez-Ventana-Ortiz C] Consorci Sanitari de Terrassa, Terrassa, Spain. [Cabezas-Serrano M] Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, Corporació Sanitària Parc Taulí, Sabadell, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple