Resum
La tonyina és un peix blau ric en àcids grassos omega-3 i altres nutrients com vitamina E, seleni i proteïnes; en canvi, té nivells molt baixos de greixos saturats. Està demostrat que el consum de peix blau és molt beneficiós per al sistema cardiovascular. En manipular i conservar la tonyina, cal respectar les condicions higièniques i de temperatura adequades per evitar la formació d’histamina. El consum de peix que conté alts nivells d’histamina provoca una intoxicació alimentària amb símptomes de picor i envermelliment de la cara, mal de cap i, de vegades, dolor abdominal, nàusees i diarrees que poden aparèixer entre els 2’ i les 2h després de la ingesta.
Paraules clau
Tonyina; Seguretat alimentària; Histamina
Citació recomanada
Consumir tonyina amb seguretat [cartell]. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2018.
Audiència
Ciutadania
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/3740Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: