Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.date.accessioned2019-01-31T09:53:22Z
dc.date.available2019-01-31T09:53:22Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationConsumir tonyina amb seguretat [cartell]. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2018.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/3740
dc.descriptionTonyina; Seguretat alimentària; Histamina
dc.description.abstractLa tonyina és un peix blau ric en àcids grassos omega-3 i altres nutrients com vitamina E, seleni i proteïnes; en canvi, té nivells molt baixos de greixos saturats. Està demostrat que el consum de peix blau és molt beneficiós per al sistema cardiovascular. En manipular i conservar la tonyina, cal respectar les condicions higièniques i de temperatura adequades per evitar la formació d’histamina. El consum de peix que conté alts nivells d’histamina provoca una intoxicació alimentària amb símptomes de picor i envermelliment de la cara, mal de cap i, de vegades, dolor abdominal, nàusees i diarrees que poden aparèixer entre els 2’ i les 2h després de la ingesta.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectTonyina - Aspectes higiènics
dc.subjectIntoxicació alimentària - Prevenció
dc.subjectHistamina
dc.subject.meshTuna
dc.subject.meshFood Hygiene
dc.subject.meshHistamine
dc.titleConsumir tonyina amb seguretat [cartell]
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/other
dc.subject.decsatunes
dc.subject.decshigiene alimentaria
dc.subject.decshistamina
dc.type.subtypeCartell
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceCiutadania
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple