dc.contributor | Departament de Salut |
dc.date.accessioned | 2019-01-31T09:53:22Z |
dc.date.available | 2019-01-31T09:53:22Z |
dc.date.issued | 2018 |
dc.identifier.citation | Consumir tonyina amb seguretat [cartell]. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2018. |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/3740 |
dc.description | Tonyina; Seguretat alimentària; Histamina |
dc.description.abstract | La tonyina és un peix blau ric en àcids grassos omega-3 i altres nutrients com vitamina E, seleni i proteïnes; en canvi, té nivells molt baixos de greixos saturats. Està demostrat que el consum de peix blau és molt beneficiós per al sistema cardiovascular. En manipular i conservar la tonyina, cal respectar les condicions higièniques i de temperatura adequades per evitar la formació d’histamina. El consum de peix que conté alts nivells d’histamina provoca una intoxicació alimentària amb símptomes de picor i envermelliment de la cara, mal de cap i, de vegades, dolor abdominal, nàusees i diarrees que poden aparèixer entre els 2’ i les 2h després de la ingesta. |
dc.language.iso | cat |
dc.publisher | Agència Catalana de Seguretat Alimentària |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Tonyina - Aspectes higiènics |
dc.subject | Intoxicació alimentària - Prevenció |
dc.subject | Histamina |
dc.subject.mesh | Tuna |
dc.subject.mesh | Food Hygiene |
dc.subject.mesh | Histamine |
dc.title | Consumir tonyina amb seguretat [cartell] |
dc.type | info:eu-repo/semantics/other |
dc.subject.decs | atunes |
dc.subject.decs | higiene alimentaria |
dc.subject.decs | histamina |
dc.type.subtype | Cartell |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Ciutadania |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |