Resum
Els microorganismes tenen la capacitat d’adherir-se a superfícies, i formar agregats cel·lulars que es mantenen units entre si gràcies al fet que es troben dins d’una matriu autoproduïda, constituïda per un conglomerat de diferents tipus de biopolímers compostos per substàncies polimèriques extracel·lulars (EPS), proteïnes i l’ADN extracel·lular. Les esmentades comunitats microbianes adherides a superfícies són conegudes com a biofilms. Aquest article ens informa sobre els seus mecanismes de resistència i la repercussió que això té en la indústria alimentària.
Paraules clau
Biofilms; Resistència; Indústria alimentària
Citació recomanada
Biofilms: supervivència dels microorganismes, perill invisible als aliments. Acsa brief. 2018 nov.-des.:1-4.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/3903Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: