Cerca
Ara mostrant els elements 1-7 d 7
Nanotecnologia: interès en la indústria alimentària i la seva regulació
(2023-03)
Aquest article tracta de la nanotecnologia i les diferents aplicacions a la indústria alimentaria.
Cianobacteris i microcistines a l’aigua
(2023-05)
Aquest article tracta de la proliferació d’algues nocives –cianobacteris- en aigua dolça i com aquesta afecta a la qualitat de l’aigua i al subministrament d’aigua potable.
Alcaloides derivats del tropà
(2023-07)
Aquest article tracta de la contaminació de l’atropina i l’escopolamina. La via d’exposició a l’atropina i l’escopolamina en humans és a través de la ingesta accidental d’alguna part (baies, fulles o arrels) de plantes com ...
Avaluació de la seguretat dels organismes modificats genèticament (OMG)
(2023-09)
Aquest article explica què son i com s'avalua la seguretat dels organismes modificats genèticament (OMG).
Cryptosporidium ssp., un nou perill emergent
(2023-09)
Article sobre la criptosporidiosi, malaltia que generalment es relaciona amb quadres gastrointestinals aguts, que no té un tractament específic i de la qual s'han produït brots relacionats amb el consum de productes frescos ...
Escherichia coli, el serotip productor de toxina de Shiga (STEC): mesures de control en la carn de boví
(2023-01)
Aquest escrit es basa en el document publicat enguany per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS). S’hi revisa la informació disponible sobre ...
La resistència antimicrobiana: què ens diuen les dades de seguiment?
(2023-11)
Aquest article explica què és la resistència antimicrobiana i en fa un seguiment i anàlisi de la en la cadena alimentària.