Cerca
Ara mostrant els elements 1-7 d 7
Contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol
(2018-03)
Article sobre els contaminants de procés derivats del glicerol: monocloropropandiols (MCPD) i èsters d’àcids grassos de MCPD i de glicidol. Els seus efectes sobre la salut, avaluacions del risc i valors legals en aliments, ...
Els reptes actuals de la gestió del risc per micotoxines
(2019-01)
Article que parla sobre les micotoxines, contaminants d’origen natural, i se centra especialment en els reptes actuals en l’àmbit de les micotoxines en els aliments.
Acrilamida
(2017-07)
Article que parla sobre l'acrilamida, una substància química
utilitzada per a diverses aplicacions
industrials, entre d’altres, l’elaboració de
materials plàstics en contacte amb els
aliments, i fa una avaluació ...
Furan
(2018-01)
El furà és un compost orgànic que es forma durant el tractament dels aliments amb calor intensa. El furà i metilfurans poden estar presents als aliments com a contaminants de procés, ja que es formen de manera natural ...
La problemàtica del perclorat i el clorat
(2020-07)
El clorat i el perclorat són anions de sals de clor, derivades respectivament de l’àcid clòric i de l’àcid perclòric, que poden estar presents en els aliments com a contaminants. Tot i el parentiu químic que tenen, la ...
Les enniatines, micotoxines d’interès emergent
(2021-02)
Les enniatines (ENN) són un grup de micotoxines
emergents produïdes per espècies del gènere Fusarium.
Tenen una estructura hexadepsipeptídica cíclica que
disposa de tres aminoàcids d-2 hidrocarboxílics i tres
aminoàcids ...
Els microorganismes més persistents en els entorns de producció i processament d’aliments
(2024-01)
Aquest article tracta sobre els bacteris que predominen en l’entorn de producció d’aliments, se centra en els factors que augmenten la probabilitat de persistència de microorganismes en l’àmbit de les instal·lacions i ...