Resum
El cultiu de l’olivera forma part del paisatge rural de la majoria de les comarques de Catalunya i ocupa unes 115.000 hectàrees distribuïdes pels llocs més diversos de la nostra geografia. La qualitat és un dels objectius bàsics de la producció d’oli a Catalunya, tal i com ho demostren les 5 denominacions d’origen protegides (DOP) que hi ha al nostre país. Tanmateix, cal seguir treballant per garantir la qualitat i la seguretat alimentària dels olis que arriben al consumidor, començant per adoptar un seguit de pràctiques a l’explotació que permetin la producció i la collita d’olives de qualitat però, al mateix temps, mantenint els oliverars cultivats en unes condicions respectuoses amb l’entorn per complir amb els màxims requeriments d’higiene i de seguretat alimentària.
El desembre del 2017, es va publicar una nova edició de la guia. Aquesta nova edició sorgeix de la revisió de la primera edició, actualitzant-ne la normativa i el punt de vista agronòmic segons els enfocs i tecnologies d’avui en dia -incloent aspectes tecnològics del cultiu, de bones pràctiques agrícoles i de conservació del medi- i incorporant-hi qüestions de l’àmbit de la higiene i seguretat alimentària. Així mateix, aquesta versió consta d’una llista de control que pretén ser una eina d’ajuda en la implantació dels requisits de les bones pràctiques higièniques en les explotacions.
Paraules clau
Bones pràctiques agrícoles; Producció d'olives; Requisits d'higiene
Citació recomanada
Guia de bones pràctiques agrícoles i de pràctiques correctes d’higiene per a la producció d’olives. 2a ed. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2017.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/1162Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: