Determinació de l’exposició a bisfenols i derivats epoxídics per consum d’aliments enllaunats i envasats en plàstic comercialitzats a Catalunya: avaluació del risc per a la salut

View
Author
Date
2025-03Permanent link
http://hdl.handle.net/11351/12721DOI
10.62727/DSalut.ASPC/12721
Abstract
This study has analyzed the levels of bisphenols and their epoxy derivatives in canned and plastic-packaged foods marketed in Catalonia. The data obtained have been used to estimate the exposure of the Catalan population to bisphenols and epoxy derivatives through these foods and to evaluate their possible health risks.
Keywords
Bisphenol; Packaged foods; Food safetyBibliographic citation
González Paradell N, Nadal Lomas M, Muñoz E, Collantes R, Calderón J, Alcalde Sanz L, et al. Determinació de l’exposició a bisfenols i derivats epoxídics per consum d’aliments enllaunats i envasats en plàstic comercialitzats a Catalunya: avaluació del risc per a la salut. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2025.
Audience
Professionals
This item appears in following collections
The following license files are associated with this item:




