El perclorat i el clorat
Resum
El document tracta la presència de perclorat i clorat en aliments i aigua, derivada de fertilitzants, processos industrials i desinfecció. S’han establert límits màxims a la UE (Reglaments 2023/915 i 2020/749) i es recomana aplicar el principi ALARA per reduir la contaminació. L’EFSA (2025) ha actualitzat la ingesta diària tolerable del perclorat a 1,4 µg/kg p.c./dia, mentre que per al clorat es manté en 3 µg/kg p.c./dia. Els grups més vulnerables són lactants, infants i dones embarassades. Les autoritats continuen recollint dades i promovent bones pràctiques per minimitzar riscos.
Paraules clau
Perclorat; Clorat; AlimentsCitació recomanada
El perclorat i el clorat. Acsa brief. 2025 maig-juny.
Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:




