Resum
Aquest document és el segon d’una sèrie que elabora el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Departament de Salut i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Els animals poden ser tractats al llarg de la seva vida productiva amb substàncies químiques per prevenir o guarir malalties. En el cas d’animals productors d’aliments per al consum humà, això pot donar lloc a l’aparició de residus d’aquestes substàncies en els aliments que se’n deriven, com ara la carn, la llet, els ous, etc. Aquests nivells de residus, però, no poden ser de cap manera perjudicials per a la salut dels consumidors. És per això que cal dur a terme les investigacions necessàries per tal de controlar l’ús adequat de substàncies en l’engreix o el tractament d’animals productors d’aliments per al consum humà. L’objectiu del document és informar sobre el control de residus i productes contaminants en animals vius i productes animals, i per tant no incorpora informacions sobre productes plaguicides en productes vegetals que són objecte d’un altre document i d’una altra normativa d’aplicació.
Paraules clau
Residus alimentaris; Seguretat alimentària; Control
Citació recomanada
Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Departament de Salut, Agència Catalana de Seguretat Alimentària. El Pla d'investigació de residus a Catalunya 2005. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2006.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/3357Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: