dc.contributor | Departament de Salut |
dc.date.accessioned | 2018-02-02T12:27:31Z |
dc.date.available | 2015-02-02T12:19:19Z |
dc.date.available | 2018-02-02T12:27:31Z |
dc.date.issued | 2017-09 |
dc.identifier.citation | Guia de bones pràctiques agrícoles i de pràctiques correctes d’higiene per a la producció d’olives. 2a ed. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2017. |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/1162 |
dc.description | Bones pràctiques agrícoles; Producció d'olives; Requisits d'higiene |
dc.description.abstract | El cultiu de l’olivera forma part del paisatge rural de la majoria de les comarques de Catalunya i ocupa unes 115.000 hectàrees distribuïdes pels llocs més diversos de la nostra geografia. La qualitat és un dels objectius bàsics de la producció d’oli a Catalunya, tal i com ho demostren les 5 denominacions d’origen protegides (DOP) que hi ha al nostre país. Tanmateix, cal seguir treballant per garantir la qualitat i la seguretat alimentària dels olis que arriben al consumidor, començant per adoptar un seguit de pràctiques a l’explotació que permetin la producció i la collita d’olives de qualitat però, al mateix temps, mantenint els oliverars cultivats en unes condicions respectuoses amb l’entorn per complir amb els màxims requeriments d’higiene i de seguretat alimentària.
El desembre del 2017, es va publicar una nova edició de la guia. Aquesta nova edició sorgeix de la revisió de la primera edició, actualitzant-ne la normativa i el punt de vista agronòmic segons els enfocs i tecnologies d’avui en dia -incloent aspectes tecnològics del cultiu, de bones pràctiques agrícoles i de conservació del medi- i incorporant-hi qüestions de l’àmbit de la higiene i seguretat alimentària. Així mateix, aquesta versió consta d’una llista de control que pretén ser una eina d’ajuda en la implantació dels requisits de les bones pràctiques higièniques en les explotacions. |
dc.language.iso | cat |
dc.publisher | Agència Catalana de Seguretat Alimentària |
dc.relation.isversionof | 2e ed. |
dc.rights | Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Olives - Indústria i comerç - Aspectes higiènics |
dc.subject | Aliments - Manipulació |
dc.subject | Oli d'oliva - Indústria i comerç - Aspectes higiènics |
dc.subject.mesh | Food Hygiene |
dc.subject.mesh | Olea |
dc.subject.mesh | Olive Oil |
dc.title | Guia de bones pràctiques agrícoles i de pràctiques correctes d’higiene per a la producció d’olives |
dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
dc.subject.decs | higiene alimentaria |
dc.subject.decs | Olea |
dc.subject.decs | aceite de oliva |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |