Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.date.accessioned2018-02-02T12:27:31Z
dc.date.available2015-02-02T12:19:19Z
dc.date.available2018-02-02T12:27:31Z
dc.date.issued2017-09
dc.identifier.citationGuia de bones pràctiques agrícoles i de pràctiques correctes d’higiene per a la producció d’olives. 2a ed. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2017.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/1162
dc.descriptionBones pràctiques agrícoles; Producció d'olives; Requisits d'higiene
dc.description.abstractEl cultiu de l’olivera forma part del paisatge rural de la majoria de les comarques de Catalunya i ocupa unes 115.000 hectàrees distribuïdes pels llocs més diversos de la nostra geografia. La qualitat és un dels objectius bàsics de la producció d’oli a Catalunya, tal i com ho demostren les 5 denominacions d’origen protegides (DOP) que hi ha al nostre país. Tanmateix, cal seguir treballant per garantir la qualitat i la seguretat alimentària dels olis que arriben al consumidor, començant per adoptar un seguit de pràctiques a l’explotació que permetin la producció i la collita d’olives de qualitat però, al mateix temps, mantenint els oliverars cultivats en unes condicions respectuoses amb l’entorn per complir amb els màxims requeriments d’higiene i de seguretat alimentària. El desembre del 2017, es va publicar una nova edició de la guia. Aquesta nova edició sorgeix de la revisió de la primera edició, actualitzant-ne la normativa i el punt de vista agronòmic segons els enfocs i tecnologies d’avui en dia -incloent aspectes tecnològics del cultiu, de bones pràctiques agrícoles i de conservació del medi- i incorporant-hi qüestions de l’àmbit de la higiene i seguretat alimentària. Així mateix, aquesta versió consta d’una llista de control que pretén ser una eina d’ajuda en la implantació dels requisits de les bones pràctiques higièniques en les explotacions.
dc.language.isocat
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.relation.isversionof2e ed.
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceScientia
dc.subjectOlives - Indústria i comerç - Aspectes higiènics
dc.subjectAliments - Manipulació
dc.subjectOli d'oliva - Indústria i comerç - Aspectes higiènics
dc.subject.meshFood Hygiene
dc.subject.meshOlea
dc.subject.meshOlive Oil
dc.titleGuia de bones pràctiques agrícoles i de pràctiques correctes d’higiene per a la producció d’olives
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decshigiene alimentaria
dc.subject.decsOlea
dc.subject.decsaceite de oliva
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple

VersióÍtemDataNota

*Versió seleccionada