Resum
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària
(ACSA) ha promogut aquest estudi per tal d’obtenir dades actualitzades sobre els
nivells d’acrilamida en aliments de consum i avaluar la ingesta dietètica d’acrilamida
per part de la població catalana i avaluar els riscos per a la salut derivats.
A partir de l’anàlisi del contingut d’acrilamida de 33 mostres composite, confeccionades
amb 11 tipus d’aliments significatius es conclou que l'’exposició actual a l’acrilamida
a través de la dieta està molt per sota del límit mínim de confiança per a la dosi de
referència, i segons el criteri del Comitè d’Experts de l’EFSA aquests nivells
d’ingesta d’acrilamida no suposen cap risc d’efecte neurotòxic.
Paraules clau
Acrilamida; Avaluació; Estudi de dieta total
Citació recomanada
Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Vicente-Tascón E, Domingo-Roig J, Nadal-Lomas M, et al. Contaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària, 2017.
Audiència
Professionals
Empreu aquest identificador per citar i/o enllaçar aquest document
https://hdl.handle.net/11351/3563Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element: