Les enniatines, micotoxines d’interès emergent
Resum
Les enniatines (ENN) són un grup de micotoxines
emergents produïdes per espècies del gènere Fusarium.
Tenen una estructura hexadepsipeptídica cíclica que
disposa de tres aminoàcids d-2 hidrocarboxílics i tres
aminoàcids N-metilamino units de forma alternada.
Les enniatines s’han trobat predominantment en els
cereals en gra, com l’ordi, panís, civada, blat i arròs,
però també s’han arribat a detectar en la fruita seca,
fruita dessecada, plàtan, herbes medicinals xineses i
aigua de riu.
Paraules clau
Enniatines; Micotoxines; CerealsCitació recomanada
Les enniatines, micotoxines d’interès emergent. Acsa brief. 2021 gen.-febr.:1-5.
Audiència
Professionals
Aquest element apareix a les col·leccions següents
Els següents fitxers sobre la llicència estan associats a aquest element:




