Torna al Registre Simple

 
dc.contributorDepartament de Salut
dc.contributor.authorBosch-Collet, Jaume
dc.contributor.authorCastell-Garralda, Victòria
dc.contributor.authorTimoner-Alonso, Isabel
dc.contributor.authorDomingo-Roig, Josep Ll.
dc.contributor.authorGonzález-Paradell, Neus
dc.contributor.authorNadal-Lomas, Martí
dc.contributor.authorAbuín, Sonia
dc.contributor.authorCalderón-Delgado, Josep
dc.contributor.authorRúbies-Prat, Toni
dc.date.accessioned2021-06-11T13:05:13Z
dc.date.available2021-06-11T13:05:13Z
dc.date.issued2021-03
dc.identifier.citationBosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Domingo-Roig JL, González-Paradell N, Nadal-Lomas M, et al. Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2021.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11351/6062
dc.descriptionArròs: Arsènic inorgànic; Exposició dietètica; Avaluació del risc
dc.description.abstractL’arsènic inorgànic està considerat com a carcinogen per als éssers humans. Atès que l’arròs és l’aliment que més arsènic inorgànic aporta a la ingesta de la població catalana, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha dut a terme aquest estudi per determinar la concentració d’aquest metall pesant en tots els productes derivats d’aquest aliment, estimar-ne l’exposició dietètica derivada i completar-ne l’avaluació dels riscs potencials per a la població infantil i adulta. L’estudi avalua l’exposició per consum d’arròs i de productes derivats com les coquetes d’arròs, les begudes d’arròs i els homogeneïtzats infantils que contenen arròs.
dc.language.isocat
dc.language.isospa
dc.publisherAgència Catalana de Seguretat Alimentària
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceScientia
dc.subjectArròs - Toxicologia
dc.subjectAliments - Avaluació del risc
dc.subjectArsènic - Toxicologia
dc.subject.meshInorganic Chemicals
dc.subject.mesh/toxicity
dc.subject.meshDietary Exposure
dc.titleExposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut
dc.title.alternativeExposición dietética a arsénico inorgánico por consumo de arroz y productos derivados en la población catalana: evaluación de riesgos para la salud
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/report
dc.subject.decsexposición dietética
dc.subject.decscompuestos inorgánicos
dc.subject.decs/toxicidad
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.audienceProfessionals
dc.contributor.authoraffiliation[Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I] Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), Departament de Salut, Barcelona, Spain. [Domingo-Roig JL, González-Paradell N, Nadal-Lomas M] FoodRisk-XXI, Tarragona, Spain. [Abuin S, Calderón J, Rúbies-Prat T] Servei de Química, Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Barcelona, Spain
dc.rights.accessrightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Torna al Registre Simple