dc.contributor | Departament de Salut |
dc.contributor.author | Bosch-Collet, Jaume |
dc.contributor.author | Castell-Garralda, Victòria |
dc.contributor.author | Timoner-Alonso, Isabel |
dc.contributor.author | Domingo-Roig, Josep Ll. |
dc.contributor.author | González-Paradell, Neus |
dc.contributor.author | Nadal-Lomas, Martí |
dc.contributor.author | Abuín, Sonia |
dc.contributor.author | Calderón-Delgado, Josep |
dc.contributor.author | Rúbies-Prat, Toni |
dc.date.accessioned | 2021-06-11T13:05:13Z |
dc.date.available | 2021-06-11T13:05:13Z |
dc.date.issued | 2021-03 |
dc.identifier.citation | Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I, Domingo-Roig JL, González-Paradell N, Nadal-Lomas M, et al. Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut. Barcelona: Agència Catalana de Seguretat Alimentària; 2021. |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11351/6062 |
dc.description | Arròs: Arsènic inorgànic; Exposició dietètica; Avaluació del risc |
dc.description.abstract | L’arsènic inorgànic està considerat com a carcinogen per als éssers humans. Atès que l’arròs és l’aliment que més arsènic inorgànic aporta a la ingesta de la població catalana, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha dut a terme aquest estudi per determinar la concentració d’aquest metall pesant en tots els productes derivats d’aquest aliment, estimar-ne l’exposició dietètica derivada i completar-ne l’avaluació dels riscs potencials per a la població infantil i adulta. L’estudi avalua l’exposició per consum d’arròs i de productes derivats com les coquetes d’arròs, les begudes d’arròs i els homogeneïtzats infantils que contenen arròs. |
dc.language.iso | cat |
dc.language.iso | spa |
dc.publisher | Agència Catalana de Seguretat Alimentària |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.source | Scientia |
dc.subject | Arròs - Toxicologia |
dc.subject | Aliments - Avaluació del risc |
dc.subject | Arsènic - Toxicologia |
dc.subject.mesh | Inorganic Chemicals |
dc.subject.mesh | /toxicity |
dc.subject.mesh | Dietary Exposure |
dc.title | Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut |
dc.title.alternative | Exposición dietética a arsénico inorgánico por consumo de arroz y productos derivados en la población catalana: evaluación de riesgos para la salud |
dc.type | info:eu-repo/semantics/report |
dc.subject.decs | exposición dietética |
dc.subject.decs | compuestos inorgánicos |
dc.subject.decs | /toxicidad |
dc.type.version | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.audience | Professionals |
dc.contributor.authoraffiliation | [Bosch-Collet J, Castell-Garralda V, Timoner-Alonso I] Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), Departament de Salut, Barcelona, Spain. [Domingo-Roig JL, González-Paradell N, Nadal-Lomas M] FoodRisk-XXI, Tarragona, Spain. [Abuin S, Calderón J, Rúbies-Prat T] Servei de Química, Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Barcelona, Spain |
dc.rights.accessrights | info:eu-repo/semantics/openAccess |