Cerca
Ara mostrant els elements 1-8 d 8
Mesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues: l'ús de l'hipoclorit de sodi
(2018-04)
S’avaluen diferents elements que cal tenir en compte en el procés de desinfecció de fruites i hortalisses en el marc de la restauració col·lectiva. Alhora és té en compte l’actual context normatiu, els riscos/beneficis ...
Microplàstics i nanoplàstics en la cadena alimentària: situació actual
(2019-11)
L’augment de residus de plàstics en el medi ambient, sobretot en mars i oceans, i la
presència de formes microscòpiques dels productes plàstics (micropartícules i
nanopartícules) ha generat, a part d’una preocupació ...
Extensió de la data de consum dels aliments: criteris per a l'aprofitament segur
(2018-04)
El document revisa les causes, intrínseques i extrínseques, i els mecanismes de degradació dels aliments i el sistema de marcatge de dates als envasos. Segons aquesta revisió, estableix uns
criteris i uns períodes per al ...
Contaminants de procés: estudi de dieta total a Catalunya; Acrilamida
(2017-05)
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària
(ACSA) ha promogut aquest estudi per tal d’obtenir dades actualitzades sobre els
nivells d’acrilamida en aliments de consum i avaluar la ingesta dietètica d’acrilamida
per ...
Contaminants químics: V estudi de dieta total a Catalunya; metalls pesants
(2019-07)
Aquest informe forma part del cinquè estudi de dieta total a Catalunya que s’emmarca en els estudis que, des de l’any 2000, el Departament de Salut elabora per estimar la ingesta de diversos contaminants químics en la ...
Contaminants de procés: estudi de dieta total de Catalunya; 3-MCPD, 2-MCPD, els seus èsters d'àcids grassos i els èsters glicidílics
(2018-10)
L’objectiu general d’aquest estudi és avaluar els riscos per a la salut derivats de la ingesta dietètica de 3-MCPD, 2-MCPD, els seus èsters d’àcids grassos i els èsters glicidílics d’àcids grassos per la població catalana.
Seguretat microbiològica i etiquetatge en formatges de llet crua de cabra i ovella comercialitzats a Catalunya 2017
(2018-02)
L’objectiu d’aquests estudi és obtenir informació de la situació microbiològica dels formatges elaborats a partir de llet crua d’ovella i de cabra i que es comercialitzen a Catalunya. Dins de la seguretat alimentària té ...
Valoració nutricional i avaluació de riscs sobre el consum de panga
(2017-04)
El consum de panga, un peix blanc de riu produït en piscifactories al sud-est asiàtic, ha estat controvertit per l’aportació nutricional, el contingut excessiu de contaminants i la sostenibilitat ambiental. Aquest document ...