Cerca
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i el comerç majorista
(2013-06)
Aquesta guia vol ser una eina perquè els excedents alimentaris consumibles
que els establiments de restauració i comerç minorista no
poden comercialitzar arribin a les persones beneficiàries, a través de
les entitats ...
Informació i coneixements sobre la seguretat alimentària entre els consumidors catalans: exploració de formes comunicatives generadores de confiança i bones pràctiques
(2008-12)
Estudi que aborda un dels elements clau en la comprensió de les percepcions sobre la seguretat alimentària a Catalunya i l’evolució que aquestes percepcions han tingut al llarg del temps. Es tracta d’estudiar els processos ...
Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector vitivinícola: document per a la implantació de l'autocontrol basat en el sistema d'anàlisi de perills i punts de control crític
(2012-02)
La GPCH vitivinícola s’estructura en dues parts ben diferenciades: la primera part està dedicada als
programes de prerequisits i registres derivats, a més conté tots els plans voluntaris que configuren el
sistema d’higiene ...
Anàlegs carnis de base vegetal comercialitzats a Catalunya: anàlisi de contaminants, elements essencials, estat microbiològic i fisicoquímic, estimació de la ingesta dietètica i avaluació de riscos per a la salut
(2023-07)
Aquest estudi conté una avaluació sobre el contingut de contaminants i elements essencials, diversos paràmetres microbiològics i característiques fisicoquímiques en anàlegs carnis de base vegetal disponibles en el mercat ...
El Pla d'investigació de residus a Catalunya 2005
(2006)
Aquest document és el segon d’una sèrie que elabora el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Departament de Salut i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Els animals poden ser tractats al llarg ...
Mesures que cal tenir en compte per al rentat de fruita i hortalisses que es consumeixen crues: l'ús de l'hipoclorit de sodi
(2018-04)
S’avaluen diferents elements que cal tenir en compte en el procés de desinfecció de fruites i hortalisses en el marc de la restauració col·lectiva. Alhora és té en compte l’actual context normatiu, els riscos/beneficis ...
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a les explotacions lleteres de bestiar oví i cabrum
(2011)
A la Guia de pràctiques correctes d’higiene
per a les explotacions lleteres de bestiar oví i cabrum s'hi troba la normativa interpretada, ja que s'estableixen unes
directrius per facilitar-ne el compliment i alhora per ...
Microplàstics i nanoplàstics en la cadena alimentària: situació actual
(2019-11)
L’augment de residus de plàstics en el medi ambient, sobretot en mars i oceans, i la
presència de formes microscòpiques dels productes plàstics (micropartícules i
nanopartícules) ha generat, a part d’una preocupació ...
Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut
(2021-03)
L’arsènic inorgànic està considerat com a carcinogen per als éssers humans. Atès que l’arròs és l’aliment que més arsènic inorgànic aporta a la ingesta de la població catalana, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ...
Anàlegs carnis de base vegetal comercialitzats a Catalunya: avaluació del perfil nutricional
(2023-05)
Aquest estudi conté una avaluació de la composició nutricional dels anàlegs carnis de base vegetal disponibles en el mercat català en comparació amb els derivats de base animal de categories similars.