Cerca
Ara mostrant els elements 1-9 d 9
Exposició dietètica a arsènic inorgànic per consum d’arròs i productes derivats en la població catalana: avaluació de riscos per a la salut
(2021-03)
L’arsènic inorgànic està considerat com a carcinogen per als éssers humans. Atès que l’arròs és l’aliment que més arsènic inorgànic aporta a la ingesta de la població catalana, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ...
Contaminants químics: V estudi de dieta total a Catalunya; metalls pesants, dioxines (PCDD/F) i bifenils policlorats (PCB)
(2020-04)
L'Estudi de dieta total 2017 és la continuació dels treballs iniciats l’any 2000 i permet seguir l’evolució de la concentració dels contaminats en els aliments i la consegüent exposició dietètica de la població catalana.
Aquest ...
Aliments ecològics i convencionals: seguretat alimentària i composició nutricional
(2021-12)
Aquest document presenta una revisió actualitzada de les publicacions científiques
amb relació al contingut nutricional i la seguretat alimentària dels aliments de
producció ecològica i els aliments de producció convencional.
Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022/2026
(2022)
El Pla de seguretat alimentària és un pla estratègic dirigit específicament a mantenir el màxim nivell de protecció de la salut i els interessos de la ciutadania, així com també la seva confiança i la dels mercats ...
Estudi de la presència de metalls pesants i iode en algues destinades al consum humà: avaluació del risc associat i la seva contribució a la dieta total
(2020-10)
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) presenta un estudi sobre la presència de iode i metalls pesants en algues, una avaluació dels risc associat a la seva ingesta i la seva incidència a la dieta total de la ...
Determinació de l’exposició a alcaloides de la pirrolizidina, alumini, aflatoxines i fitosanitaris pel consum de tes i herbes per a infusions a Catalunya: avaluació del risc per a la salut
(2022-11)
Els objectius específics d’aquest estudi són els següents:
Determinar i quantificar la presència d’alcaloides de la pirrolizidina, alumini, aflatoxines i fitosanitaris en els tes i les herbes per a infusions del mercat ...
Informe sobre l’establiment de la vida útil segura de determinats aliments a punt per al consum, llescats i preenvasats en el comerç minorista en relació amb el risc de Listeria monocytogenes
(2022-06)
Aquest informe tracta sobre quina és la vida útil segura en relació amb Listeria monocytogenes de determinats productes (formatges, carnis cuits, inclosos patés, i carnis curats) llescats i preenvasats abans de la venda ...
El control de Listeria monocytogenes a les cuines de col·lectivitats de risc
(2020-06)
Requisits per ajudar a garantir la seguretat microbiològica dels aliments, sobretot de Listeria monocytogenes, a les cuines que serveixen menjar a col·lectivitats com residències geriàtriques i hospitals. La listeriosi és ...
Canvi climàtic i seguretat alimentària
(2021-06)
El canvi climàtic és un dels reptes que la societat haurà d’afrontar durant les properes
dècades ja que els seus efectes incideixen, directament i indirectament i cada cop
amb més intensitat, a tot el planeta. Actualment, ...